Στην Ελλάδα τα μπουκωμένα μέσα σιωπούν, αλλά τα διεθνή εκθέτουν τον αναίσθητο “Μωυσή”

Η παραβίαση των υγειονομικών μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του με την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα, παρά το γεγονός ότι «θάφτηκε» από τα εγχώρια ΜΜΕ με εντολή Μαξίμου, πέρασε τα σύνορα της χώρας.

Σε εκτενή ρεπορτάζ του δημοσιεύει η γνωστή ευρωπαϊκή πολιτική ιστοσελίδα Politico αναφέρεται στην παραβίαση των υγειονομικών μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα, που έκαναν ποδηλατάδα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε επίθεση επειδή προφανώς παραβίασε τους κανόνες του lockdown που επέβαλε η κυβέρνησή του, καθώς οι περιπτώσεις κορωνοϊού αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα» σημειώνει η αρθρογράφος.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, επισημαίνοντας ότι ο ορεινός όγκος της Πάρνηθας βρίσκεται μιάμιση ώρα μακρυά από το σπίτι τους.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνει επίσης ότι η Μαρέβα Μιτσοτάκη φαίνεται σε βίντεο να κάνει motocross κάτι το οποίο απαγορεύεται σε αυτήν την περιοχή του βουνού για περιβαλλοντικούς λόγους, προκαλώντας την έντονη κριτική από την Greenpeace.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε πυρά για το σπάσιμο των κανόνων του lockdown που θέσπισε η ίδια η κυβέρνησή του κι ενώ τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν αύξηση στη χώρα», αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο της και συνεχίζει:

«Την Τρίτη, φωτογραφίες του Μητσοτάκη και της συζύγου του, δημοσιεύθηκαν στα ελληνικά ΜΜΕ και τα social media και παρουσιάζουν το ζευγάρι να κάνει ποδηλασία σε δάσος της Πάρνηθας, το οποίο απέχει περίπου μιάμιση ώρα από την οικία τους με αυτοκίνητο.

Οι εικόνες δείχνουν επίσης το ζευγάρι να ποζάρει για φωτογραφίες με ορισμένους περαστικούς, που δεν φορούσαν μάσκα και επίσης δεν σέβονταν τους κανόνες διατήρησης αποστάσεων.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες της χώρας επιτρέπεται να φύγουν από τα σπίτια τους μόνο για να μεταβούν στις δουλειές τους, να ψωνίσουν τα απαραίτητα, να επισκεφθούν τον γιατρό ή να ασκηθούν κοντά στις οικίες τους με όχι περισσότερα από τρία άτομα για παρέα.

Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο ύψους 300 ευρώ και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η αστυνομία ανακοίνωσε περισσότερες από 3.000 παραβάσεις.

Το θέμα έλαβε διαστάσεις, την ώρα που το νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα, με περισσότερα από 2.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα και τα νοσοκομεία να λειτουργούν στο “κόκκινο”»

Όσον αφορά την αντίδραση της κυβέρνησης το Politico σημειώνει ότι ο Στέλιος Πέτσας υπερασπίστηκε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «Ο Μητσοτάκης κατηγορείται για το γεγονός πως είναι ανθρώπινος» και πως «ποτέ δεν θα αρνούταν να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί εάν τον προσέγγιζαν πολίτες».

«Οι δηλώσεις αυτές κάθε άλλο παρά οδήγησαν στον κατευνασμό των αντιδράσεων που προήλθαν κυρίως από την αντιπολίτευση», σημειώνει το Politico καταγράφοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκε στο πλευρό του Πέτσα, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι οι πολίτες επιτρέπεται να μεταβούν οπουδήποτε θέλουν για να αθληθούν. «Εάν δεν το έχετε παρατηρήσει, η Πάρνηθα είναι γεμάτη πολίτες που πηγαίνουν προς το δάσος και είναι δεκτό, μπορούν να πάνε», ανέφερε.

Δείτε επίσης: Ανέμελος Μητσοτάκης: Είχαμε 98 νεκρούς κι εκείνος έκανε… ποδηλατάδα!

Τη μέρα με τους 121 νεκρούς, ο ανέμελος πρωθυπουργός διαφημίζει πως αγοράζει τσουρέκια (φωτο- βίντεο)

Ο κόσμος γύρω δεν τους αφορά: Μετά τον “ανέμελο” Κυριάκο, η Μαρέβα κάνει motocross ενώ έχουν ανακοινωθεί 100 νεκροί (Βίντεο)

«Εξαφανίστηκε» η είδηση της εξόρμησης του πρωθυπουργικού ζεύγους από τα ΜΜΕ

Εγκαλούσε Πολάκη και Τσίπρα, αλλά για τον Μητσοτάκη και την Μαρέβα… «τσιμουδιά»

Ο ηγεμών πάνω από την κοινωνία και τους νόμους…

«Ζουν αλλιώς. Ζουν αλλού. Είναι στον κόσμο τους» (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί