“Δεν περιμέναμε, αφού δεν περισσεύει η ντροπή από την ηγεσία του υπουργείου και την κυβέρνηση, να την έδειχνε η κ. Μπορμπουδάκη”

Σφοδρή καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διοίκηση της ΔΥΠΕ Κρήτης

Σε σφοδρή καταγγελία της πολιτικής που εφαρμόζει η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, τόσο με τις ρουσφετολογικές και αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων, αγνοώντας την ανάγκη για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου. Αφορμή της καταγγελίας η πρόσφατη προκήρυξη για θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού για ΜΕΘ και ΤΕΠ αποφάσισε να αποκλείσει εξειδικευμένους εντατικολόγους με την ειδικότητα της παθολογίας και της αναισθησιολογίας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι θέσεις αυτές να καλυφθούν από άλλες ειδικότητες που όμως δεν θα είναι εντατικολόγοι, εξαναγκάζοντας τον συντονιστή ΜΕΘ Κρήτης, Δημήτρη Γεωργόπουλο, σε παραίτηση.

Σήμερα βγήκε στον "αέρα" η προκήρυξη για την πλήρωση των 10 θέσεων Επιμελητών Β' για τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού…

Gepostet von Dimitris Georgopoulos am Dienstag, 22. September 2020

Όμως η ανακοίνωση της Οργάνωσης Υγειονομικών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δε μένει μόνο σε αυτή την τελευταία εξέλιξη καθώς καταγγέλλει τη ΔΥΠΕ για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις με αφορμή την πανδημία. Προσλήψεις αδιαφανείς, που δεν ενίσχυσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας αλλά κυρίως τις εκλογικές – ρουσφετολογικές ανάγκες παραγόντων και του κόμματος της ΝΔ.

Τις αποκαλύψεις κάνει εδώ και μήνες το Candiadoc.

Δείτε ενδεικτικά

Έσπασε τα ρεκόρ προσλήψεων η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης: Προσέλαβε… μια ακόμα ΥΠΕ!- Η απίστευτη καταγγελία των εργαζομένων

Η κρίση ως ευκαιρία για τους “αρίστους”: Όταν η ΔΥΠΕάρχης Κρήτης διόρισε στη ΔΥΠΕ την αδελφή της… (έγγραφα) 

Έτσι “ενίσχυσαν” το ΕΣΥ στην Κρήτη: Προσλήψεις κλητήρων, φυλάκων, γραμματέων ή αδερφών, αλλά ελάχιστων γιατρών!

ΔΥΠΕάρχης Κρήτης: Παρά τον σάλο, συνεχίζει τις προσλήψεις στο γραφείο της χωρίς καμιά, διαδικασία! (έγγραφα)

Η διοικήτρια της ΔΥΠΕ Κρήτης – είχε διορίσει ακόμα και… την αδερφή της- συνεχίζει τις μαζικές προσλήψεις, από το παράθυρο!

Άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ και στην Κρήτη: Σταματούν τα τακτικά χειρουργεία του Βενιζελείου λόγω έλλειψης γιατρών!

Διαβάστε την ανακοίνωση της Οργάνωσης Υγειονομικών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΩΝ-ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΘ-ΤΕΠ ΤΗΣ ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

Η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ για μια ακόμη φορά κατάφερε να εισπράξει τη μήνιν του ιατρικού κόσμου με τις απαράδεκτες και δόλιες μεθοδεύσεις της στην προσπάθειά της να καλύψει τα κενά ενός συστήματος υγείας που μόνο «θωρακισμένο» δεν είναι.

Έτσι στην τελευταία προκήρυξη (22-9-2020)  για θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού για ΜΕΘ και ΤΕΠ αποφάσισε να αποκλείσει  εξειδικευμένους εντατικολόγους με την ειδικότητα της παθολογίας και της αναισθησιολογίας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι θέσεις αυτές να καλυφθούν από άλλες ειδικότητες που όμως δεν θα είναι εντατικολόγοι, εξαναγκάζοντας τον συντονιστή ΜΕΘ Κρήτης κ Γεωργόπουλο σε παραίτηση .

Η διοίκηση της ΥΠΕ σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων θεώρησε προφανώς ότι με αυτό τον τρόπο θα εξαναγκάσει τους γιατρούς αυτών των ειδικοτήτων να στελεχώσουν αναισθησιολογικά τμήματα και παθολογικές κλινικές, αν και η θέση εξειδικευμένων  εντατικολόγων  είναι στις ΜΕΘ, που τόσο δοκιμάζονται από την πανδημία! Καταλαβαίνουμε την ανάγκη για στελέχωση αυτών των ειδικοτήτων και στα περιφερικά νοσοκομεία της Κρήτης, ωστόσο το πρόβλημα λύνεται δίνοντας κίνητρα  (π.χ. αυξημένη μοριοδότηση ή ενδεχομένως καλύτερες αποδοχές σε σχέση με τα νοσοκομεία του κέντρου) και όχι με τέτοια τερτίπια που ναι μεν κινούνται στα όρια της νομιμότητας, αλλά “τιμωρώντας” τους γιατρούς που αποφάσισαν  να επενδύσουν και άλλο κόπο και  χρόνο από τη ζωή τους για να κάνουν μια τέτοια εξειδίκευση.  Τέτοια, λοιπόν, συμπεριφορά προς «τους ήρωες με τις λευκές μπλούζες» που με προτροπή της συζύγου του πρωθυπουργού χειροκροτούνταν υποκριτικά στα μπαλκόνια από τα μέλη της κυβέρνησης! Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχει τέτοια διαρροή επιστημόνων και κυρίως γιατρών στο εξωτερικό.

Η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική του υπουργείου Υγείας, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης, συνεχίζει να πορεύεται με όρους πρωτίστως επικοινωνιακούς και ρουσφετολογικούς, χωρίς στην πραγματικότητα να ενδιαφέρεται για την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ .

 Αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα αποφάσεις αφενός με τις ελάχιστες  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τις κενές οργανικές θέσεις αφετέρου με τις αθρόες προσλήψεις συμβασιούχων, χωρίς κανένα απολύτως στρατηγικό σχεδιασμό που θα προέτασσε τις ανάγκες του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας (νοσηλευτικό και ιατρικό κυρίως προσωπικό και ενίσχυση των εργαστηρίων), άλλα και με τις συνεχείς σκανδαλώδεις και αδιαφανείς εξυπηρετήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής στη δικιά μας υγειονομική περιφέρεια  ήταν  ο διπλασιασμός σχεδόν του διοικητικού προσωπικού της κεντρικής υπηρεσίας της ΥΠΕ που σύμφωνα με τις καταγγελίες  του σωματείου των εργαζομένων δεν έχει ούτε καρέκλα να κάτσει, και άφθονες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού σε ειδικότητες που ουδεμία σχέση έχουν με τις προτεραιότητες των νοσοκομείων και των δομών ΠΦΥ. Στις καταγγελίες δε που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η διοικήτρια της ΥΠΕ κα Μπορμπουδάκη απαξιεί να  απαντήσει για το σχεδιασμό και τα κριτήρια όλων αυτών των προσλήψεων, όπως και για την αναλογία  αυτών που έχουν προσληφθεί σε μόνιμες θέσεις σε σχέση με τις κενές οργανικές και τις ετήσιες αποχωρήσεις. Προτιμά, όπως και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι να θολώνει τα νερά και να δημιουργεί εντυπώσεις ανακοινώνοντας «εγκρίσεις διορισμών» που πολύ απέχουν από το προσωπικό που τελικά αναλαμβάνει υπηρεσία.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι δυστυχώς αμείλικτη και έρχεται να κατεδαφίσει το αφήγημα και τα ψέματα της κυβέρνησης. 6,5 μήνες τώρα δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες παρόλο το πράσινο φως σε σχέση με τις δαπάνες από την Ε.Ε. για την προετοιμασία του ΕΣΥ μέσω των αναγκαίων μόνιμων προσλήψεων (45.000  κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία)με αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας , μέσω του απαραίτητου εξοπλισμού, της κατάρτισης σχεδίων για τη λειτουργία της ΠΦΥ, της κάλυψης των τεράστιων αναγκών στο πεδίο της ψυχικής υγείας λόγω της πανδημίας . Αντιθέτως, μέχρι αυτή τη στιγμή, όταν οι κλίνες ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο Αττικής μειώνονται επικίνδυνα,  μέλη της κυβέρνησης περηφανεύονται ότι τα πάμε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και καθιστούν  την εξέλιξη της πανδημίας ζήτημα ατομικής ευθύνης και μόνο, αποσείοντας τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες .

Δεν περιμέναμε, λοιπόν, αφού δεν περισσεύει η ντροπή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και από την κυβέρνηση, να την έδειχνε η κ. Μπορμπουδάκη . Αυτό που περιμένουμε έστω και την ύστατη στιγμή είναι στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης και σεβασμού με το να ακουστούν επιτέλους οι προτάσεις των μάχιμων εργαζομένων του ΕΣΥ που διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή, χωρίς να ζητάνε χειροκροτήματα, αλλά αξιοπρέπεια και ασφάλεια . Μπορείτε κα Μπορμπουδάκη;

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Σχετικά Άρθρα

One Thought to ““Δεν περιμέναμε, αφού δεν περισσεύει η ντροπή από την ηγεσία του υπουργείου και την κυβέρνηση, να την έδειχνε η κ. Μπορμπουδάκη””

  1. Υπερδυπεάρχης

    Μπλέξαμε με αυτή τη προβληματική! Μας την φέρανε και τα χει κάνει όλα μπάχαλο! ας τη πάρουνε πίσω επιτέλους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί