Έσπασε τα ρεκόρ προσλήψεων η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης: Προσέλαβε… μια ακόμα ΥΠΕ!- Η απίστευτη καταγγελία των εργαζομένων

Στην κεντρική υπηρεσία (διοικητικοί) προσέλαβε σχεδόν αριθμό ίσο με όσους ήδη υπηρετούσαν! Δεν έχουμε ούτε χώρο, ούτε γραφείο να εργαστούμε, περιμένουμε να είναι κάποιος σε άδεια για να βρεθεί θέση, καταγγέλλει το σωματείο σε εσωτερική αλληλογραφία προς την κ. Μπορμπουδάκη! Κι όλα αυτά ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό φτάνει στα όριά του και είναι στον “αέρα” τα χειρουργεία του Βενιζελείου, καθώς δεν προσελήφθη ούτε ένας αναισθησιολόγος

Έσπασε κάθε ρεκόρ προσλήψεων η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη! Δεν είναι γεγονός ότι -όπως έχει αποκαλύψει με στοιχεία το Candiadoc- περίπου εδώ και 6 μήνες προσλαμβάνει συνεχώς και με συνοπτικές αδιαφανείς διαδικασίες προσωπικό γενικών καθηκόντων, διοικητικό, φύλακες κλπ, δηλαδή “ενισχύει” το σύστημα Υγείας όχι με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά με άλλες προλήψεις εν πολλοίς κάνοντας εξυπηρετήσεις.

Το ρεκόρ της κ. Μπορμπουδάκη είναι και το ότι δίπλα στην ΥΠΕ Κρήτης προσέλαβε… μια δεύτερη… ΥΠΕ! Δηλαδή, οι προσλήψεις – πάντα με μια απλή ηλεκτρονική αίτηση την οποία κάνουν μόνο όσοι… πληροφορούνται το “μυστικό” ότι υπάρχει θέση που πρόκειται να καλυφθεί!- στις κεντρικές υπηρεσίες της υγειονομικής περιφέρειας περίπου διπλασίασαν το προσωπικό! Χαρακτηριστικό είναι (το σημειώνουμε για πολλοστή φορά καθώς είναι απόδειξη για πολλά…) ότι η διοικήτρια προσέλαβε στην ΥΠΕ ακόμα και την αδελφή της! Ανεξάρτητα από ο γεγονός ότι η τελευταία τελικά δεν αποδέχτηκε τη θέση.

Η κ. Μπορμπουδακη με τον κ. Κικίλια

δείτε: Η κρίση ως ευκαιρία για τους “αρίστους”: Όταν η ΔΥΠΕάρχης Κρήτης διόρισε στη ΔΥΠΕ την αδελφή της… (έγγραφα) 

Έτσι “ενίσχυσαν” το ΕΣΥ στην Κρήτη: Προσλήψεις κλητήρων, φυλάκων, γραμματέων ή αδερφών, αλλά ελάχιστων γιατρών!

ΔΥΠΕάρχης Κρήτης: Παρά τον σάλο, συνεχίζει τις προσλήψεις στο γραφείο της χωρίς καμιά, διαδικασία! (έγγραφα)

Η διοικήτρια της ΔΥΠΕ Κρήτης – είχε διορίσει ακόμα και… την αδερφή της- συνεχίζει τις μαζικές προσλήψεις, από το παράθυρο!

Σημειώνουμε ακόμα ότι οι προσλήψεις αυτές γίνονται για διάστημα 2 χρόνων.

ΚΙ ενώ η κ. Μπορμπουδάκη έκανε εκατοντάδες προσλήψεις, πολλές από τις οποίες φυσικά δεν ενίσχυσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας αλλά πιθανώς τις δημόσιες σχέσεις και την κομματική πελατεία κάποιων, στο Βενιζέλειο δεν προσλήφθηκε ούτε ένας αναισθησιολόγος, με συνέπεια το Αναισθησιολογικό να αδυνατεί να καλύψει τα τακτικά χειρουργεία!

Δείτε: Άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ και στην Κρήτη: Σταματούν τα τακτικά χειρουργεία του Βενιζελείου λόγω έλλειψης γιατρών!

Και η διοίκηση του νοσοκομείου, ως “λύση” να “δανείζεται” αναισθησιολόγο από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αποδυναμώνοντας την ήδη αποψιλωμένη ομάδα του ιατρικού προσωπικού!

Δείτε: Βενιζέλειο: Αντιδράσεις για τα “μπαλώματα” και τον “δανεικό” γιατρό στα χειρουργεία- Αποδυναμώνονται τα Επείγοντα

Βενιζέλειο: Εσωτερικές μετακινήσεις γιατρών για να μην ακυρωθούν τα χειρουργεία

Η καταγγελία από το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στην 7η ΥΠΕ

Το… απίθανο ρεκόρ της κ. Μπορμπουδάκη με τον… διπλασιασμό των εργαζομένων στην ΥΠΕ, καταγγέλλει το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στην 7η ΥΠΕ, με εσωτερική – υπηρεσιακή αλληλογραφία προς τη διοικήτρια. Μάλιστα στο κείμενο σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι προσέρχονται καθημερινά στην εργασία τους χωρίς να ξέρουν όχι μόνο με τι θα ασχοληθούν αλλά χωρίς καν να γνωρίζουν που θα βρουν χώρο να καθίσουν! Το σωματείο τονίζει ότι η αναγκαιότητα για ενίσχυση των υπηρεσιών είναι δεδομένη, αλλά με προγραμματισμό, με βάση τις ανάγκες της κάθε μονάδας, κρατική χρηματοδότηση και διατήρηση της υγείας ως δημόσιου αγαθού, κι όχι με προσωρινές λύσεις και με την ανακύκλωση των εργαζομένων και της ανεργίας.

“… είναι σε γνώση σας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. προέβη σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, διαφόρων ειδικοτήτων, σε ποσοστό που αγγίζει σχεδόν τον αριθμό του μόνιμου προσωπικού”, αναφέρει χαρακτηριστικά το σωματείο Εργαζομένων στο έγγραφό του προς τη διοίκηση της υγειονομικής περιφέρειας!

Η κατάσταση βέβαια αυτή έχει και άλλες συνέπειες, καθώς ο διπλασιασμός του προσωπικού έφερε άλλα αδιέξοδα, έλλειψη χώρων εργασίας, γραφείων υπολογιστών κλπ!

Σημειώνει χαρακτηριστικά το σωματείο στην υπηρεσιακή αλληλογραφία προς την διοικήτρια:

“Περαιτέρω, οφείλουμε να δηλώσουμε τον προβληματισμό μας και να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για τον επιτεινόμενο και ατελέσφορο σχεδιασμό και προγραμματισμό της χωροταξικής οργάνωσης των εργαζομένων και των Διευθύνσεων. Επισημαίνουμε ότι μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα – ήδη έχουν παρέλθει τρεις (3) μήνες (σ.Candiadoc: η επιστολή έχει ημερομηνία 30 Ιουλίου)- από την πρόσληψη των συναδέλφων /φισσών πολλοί από αυτούς/ες δεν διαθέτουν γραφείο και ηλεκτρονικό υπολογιστή για να εκτελέσουν την υπηρεσία τους. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι μόνιμοι εργαζόμενοι.

Όλοι αυτοί/ές έρχονται καθημερινά στην εργασία τους μη γνωρίζοντας σε ποιον ακριβώς χώρο θα εργαστούν, περιμένοντας να καταλάβουν έστω προσωρινά το γραφείο συναδέλφων που βρίσκονται σε άδεια”!

Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο που εκθέτει την κυβέρνηση και τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί