«Ο ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!» λέει το συμβούλιο για τη χυδαία ατάκα του παίκτη του Big Brother περί βιασμού

 Οι χορηγοί παίρνουν θέση και αποχωρούν από το Big Brother

Την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είχε ως αποτέλεσμα η χυδαία, σεξιστική φράση παίκτη του ριάλιτι του ΣΚΑΪ, “Big Brother”, περί γυναικών και βιασμού.

Δείτε: Η χυδαιότητα, “κανονικότητα” του ΣΚΑΪ: Αυτή διαμορφώνει συνειδήσεις και σκοτώνει τον Γιακουμάκη και την Τοπαλούδη

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Αλεξανδρίδης, μιλώντας με συμπαίκτη του, είπε χαρακτηριστικά: “Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο, αλλιώς έχει βιασμό”.

Η φράση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε κύμα οργής στους τηλεθεατές και ντροπή σε όσους την άκουσαν, ενώ ακολούθησαν και πολιτικές αντιδράσεις με την έντονη παρέμβαση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, αλλά και την αποχώρηση ορισμένων χορηγών από το τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρει το ΕΣΡ σε σημερινή του ανακοίνωση, έχει δεχθεί έως τώρα περισσότερες από 200 καταγγελίες για να παρέμβει για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να υπάρξει κάποια ποινή.

Το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!“, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι “ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΣΡ

Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται “γιατί σιωπά το ΕΣΡ”, η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής.

ΕΣΡ

 Οι χορηγοί παίρνουν θέση και αποχωρούν από το Big Brother

Ωστόσο μετά τη θύελλα αντιδράσεων και το κίνημα #cancelbigbrothergr που ξεσήκωσαν τα εμετικά σχόλια του συμμετέχοντα, οδήγησαν εταιρείες να αποσύρουν τις χορηγίες τους από το ριάλιτι.

Πρώτη, που απέσυρε τη χορηγία της, ήταν η εταιρεία Rigas Furniture.

Ακολούθησε η εταιρεία στρωμάτων Candia:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί