Συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα το «γαλάζιο» ΕΣΡ για Αυτιά και Χιώτη

Πρώτη και σημαντική δοκιμασία για το «γαλάζιο» ΕΣΡ, που προσφάτως απέκτησε νέα σύνθεση, αποτελεί η έκτακτη συνεδρίαση που θα γίνει αύριο Δευτέρα (16/10) με αντικείμενο τις χυδαίες, ρατσιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις δύο δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Το ΕΣΡ, θα θέσει, υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής, επί τάπητος το χυδαίο σχόλιο του Βασίλη Χιώτη, που εδώ και ένα μήνα έχει τεθεί στον «πάγο» από διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ αλλά και το χυδαίο σχόλιο του τηλεπαρουσιαστή Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η σύγκληση του ΔΣ του ΕΣΡ υπό την νέα σύνθεσή του αποφασίστηκε την περασμένη Παρασκευή από την πρόεδρο, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν στην έκτακτη συνεδρίαση θα εξεταστούν και άλλες χυδαίες και ομοφοβικές επιθέσεις που έχει δεχθεί όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από καλεσμένους σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως ο Αχιλλέας Μπέος και ο Αλέξης Κούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εγκρίθηκε από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με τις ψήφους τις Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης.

Την προεδρία ανέλαβε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αντιπρόεδρος ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης, ενώ μέλη θα είναι οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Σταυρόπουλος, Ευτύχης Παλλήκαρης, Γιώργος Βλαβιανός, Γιάννης Μιχελάκης (πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ), ο δικηγόρος και πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Σπύρος Χρυσοφώτης και ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους Στέφανος Δέτσης.

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί