Μ. Συντυχάκης: Να σταματήσει η ταλαιπωρία των μαθητών του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Κισσάμου

Τη σοβαρή ταλαιπωρία που υφίστανται οι μαθητές του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Κισσάμου, λόγω της ακαταλληλότητας του σχολικού συγκροτήματος, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μέσω Επίκαιρης Ερώτησης που συζητήθηκε στη Βουλή.

Τα δύο σχολεία κρίθηκαν ακατάλληλα μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 27 Νοέμβρη, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι μαθητές να συνεχίσουν τα μαθήματα τους το απόγευμα, σε Γυμνάσια της περιοχής και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης στον Ταυρωνίτη. Έως τώρα, δεν έχει καν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την τοποθέτηση κοντέινερ, εξαιτίας προσφυγής που έκανε ο δεύτερος μειοδότης.

Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε πως θα πρέπει να επισπευθεί η διαδικασία για τα κοντέινερς, αλλά παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες. Επίσης, ζήτησε να υπάρξει μοριοδότηση τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη απάντησε πως δεν μπορεί το υπουργείο να παρέμβει στη δικαστική διένεξη για τα κοντέινερς, ενώ για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου δήλωσε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την κατάρτιση του τεχνικού φακέλου.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ.Συντυχάκη:

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί