Αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν: Τουλάχιστον ένας επιζών από την συντριβή του αεροσκάφους

Τουλάχιστον ένας επιβάτης επέζησε μετά την συντριβή του αεροσκάφους των Διεθνών Πακιστανικών Αερογραμμών (PIA) με 107 επιβαίνοντες το οποίο έπεσε σήμερα Παρασκευή σε κατοικημένη περιοχή του Καράτσι λίγο πριν από το αεροδρόμιο της πόλης, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης, Wasim Akhtar, που βρέθηκε στο σημείο της συντριβής εξέφρασε την απογοήτευσή του ότι δεν υπάρχει κανένας επιζών. Ωστόσο, μετά τον πρώτο επιζών οι αρχές είναι αισιόδοξοι πως μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι. 

Το αεροπλάνο τύπου Airbus A320 με τους 99 επιβάτες και το οκταμελές πλήρωμα, είχε απογειωθεί από τη Λαχώρη με προορισμό το Καράτσι. Λίγο πριν την προσγείωση του το αεροσκάφος συνετρίβη στο Καρότσι σε μια αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πως είδαν το αεροσκάφος να κάνει δύο, τρεις κύκλους πάνω από την περιοχή πριν συντριβεί.

«Το αεροπλάνο συνετρίβη στο Καράτσι. Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των επιβατών, αλλά αρχικά είναι 99 επιβάτες και οκτώ μέλη του πληρώματος», δήλωσε ο Abdul Sattar Khokhar, εκπρόσωπος της αεροπορικής αρχής.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα επικαλούμενα την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας, η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε ένα λεπτό πριν την προσγείωση.

Ομάδες διάσωσης και ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο της συντριβής και έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις διάσωσης.

Σε βίντεο και φωτογραφίες που ανέβασαν νωρίτερα χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται καπνός και φλόγες που αναδύονται από το σημείο της συντριβής.

Το αεροσκάφος έχει συντριβεί σε μια αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή. 

Η συντριβή έρχεται λίγες μέρες αφότου η χώρα επέτρεψε τις πτήσεις μετά το lockdown που είχε επιβάλλει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί