Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος: Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Αυτοδιοίκησης Χανίων Πρώτα ο Άνθρωπος, σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, φέτος, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Σηματοδοτεί αφετηρία δράσης ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας. Το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως, φέτος, ακόμα και εκείνοι που έως πρόσφατα απαιτούσαν με εμμονή να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας σε βάρος του δημοσίου,  ακόμα και εκείνοι που είχαν στόχο τους την κατεδάφιση τoυ Δημόσιου Συστήματος Υγείας και επαίρονταν  για τις απολύσεις που επέβαλαν σε υγειονομικούς του ΕΣΥ,  φέτος, αφού της πλέκουν το εγκώμιο, υπόσχονται  ενίσχυση των νοσοκομείων και της ΠΦΥ.

Εμείς στην Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι πως το εννοούν.  Γι’ αυτό σήμερα, παραμένοντας στο σπίτι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας που έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο δημόσιο Σύστημα Υγείας και απαιτούμε:

·        Άμεσα να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. 

·        Η κυβέρνηση να προχωρήσει στον εξοπλισμό όλων των μονάδων του ΕΣΥ με τα υλικά υγιεινής και ατομικής προστασίας που είναι απαραίτητα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

·        Να αυξηθούν τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Να προχωρήσει η επίταξη από τώρα, με υποχρεωτική σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές ΜΕΘ, για όλες τις κλίνες εντατικής θεραπείας των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. Φυσικά, η επίταξη λόγω της κρίσης δεν μπορεί να μεταφράζεται σε διπλασιασμό της αποζημίωσης (σε 1.600€ από 800€) στις ιδιωτικές κλινικές.

·        Να αυξηθούν τα δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους, που αποτελεί και την ασφαλέστερη πορεία για την επιτυχή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας φέτος γιορτάζεται την ώρα μιας κρίσιμης μάχης. Το σίγουρο είναι πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είναι ο νικητής αυτής της μάχης και η ελληνική κοινωνία θα το στηρίξει χωρίς μεμψιμοιρίες, όταν περάσει η τρικυμία.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ * Πρώτα ο Άνθρωπος

protovouliachania.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί