Διαμαρτυρία στην πύλη του ΠΑΓΝΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του ΠΑΓΝΗ πραγματοποίησε το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που εορτάζεται στις 7 Απριλίου.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του σωματείου, κ. Δημήτρης Βρύσαλης, δήλωσε:

Η Yγεία δεν είναι εμπόρευμα – Tιμή δεν μπαίνει στη ζωή!

Δίνουμε συνέχεια στις μαχητικές κινητοποιήσεις που έγιναν πρόσφατα στην πόλη μας και σε όλο το νησί κλιμακώνουμε την αντίσταση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για την Υγεία. Την  διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που μετατρέπει τα νοσοκομεία της περιφέρειας σε κέντρα υγείας και τις μονάδες υγείας σε «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες,όπου το κόστος λειτουργίας μεταφέρεται ολοένα και περισσότερο στις πλάτες των ασθενών, είτε με απευθείας πληρωμές είτε με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.

Συνεχίζουμε και συντονίζουμε τη δράση μας με αγωνιστικές πρωτοβουλίες απέναντι στην κυβερνητική επίθεση που σαρώνει ό,τι απέμεινε από τη δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια».

Απαιτούμε τα αυτονόητα για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας – για την υγεία του λαού:

  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, να δοθεί τέρμα επιτέλους στην ομηρία και τον εμπαιγμό των συμβασιούχων και εργολαβικών συναδέλφων. Καμία απόλυση. Επανατοποθέτηση απολυμένων (π.χ. “Αγ. Σάββας” – “Σωτηρία”, ΟΑΕΔ 4000 και 55-67).
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες – Πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς μας να ζούμε με αξιοπρέπεια – αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας – ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Άμεση και γενναία ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού για τα νοσοκομεία. Δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλους, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς επιχειρηματική δράση – Όχι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ – Όχι στα ιδιωτικά επί πληρωμή χειρουργεία – ιατρεία».

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί