Αναβάλλει τη συνάντηση με τους δημάρχους των νησιών ο Μηταράκης, φοβούμενος τις νέες αντιδράσεις (Βίντεο)

Την αναβολή της συνάντησης την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους των νησιών ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αιτιολόγησε το απαράδεκτο μέτρο της ΠΝΠ ως «ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης, και επικαλείται θέματα ασφαλείας για τα νησιά.

Ο Ν. Μηταράκης δήλωσε στον ΑΝΤ1:  «θα ζητήσω εγώ την αναβολή της συνάντησης της Πέμπτης αφού υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των δημάρχων, θα το αναβάλλουμε καμία εβδομάδα».

Ο υπουργός Μετανάστευσης έφτασε δε να δικαιολογήσει τη νέα παλινωδία της κυβέρνησης, λέγοντας πως «δεν θέλει να τους φέρει σε δύσκολη θέση». «Κάποιοι ήθελαν να έρθουν, κάποιοι δεν ήθελαν, για να μην τους φέρουμε όλους σε δύσκολη θέση. Έτσι και αλλιώς το θέμα της συζήτησης δεν ήταν τα νέα κέντρα», είπε συγκεκριμένα.

Να σημειωθεί ότι οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και με δηλώσεις τους στα κανάλια εναντιώνονται σφόδρα στην απόφαση της κυβέρνησης για τις νέες δομές που άλλοτε η κυβέρνηση παρουσιάζει ως κλειστά κέντρα και άλλοτε ως ελεγχόμενες δομές ή πολυλειτουργικά κέντρα.

Σε ερώτηση για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των νέων κέντρων, ο κ. Μητσράκης απάντησε ότι «οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές είναι σχεδιασμένες βάσει πρακτικών που εφαρμόζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση από την ΕΕ».

Δείτε επίσης: Προσφυγικό: Οργή από «γαλάζιες» αρχές των νησιών του Βορειανατολικού Αιγαίου για τις επιτάξεις εκτάσεων από την κυβέρνηση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί