Κυνικός Γεωργιάδης: Ζημιογόνα για την οικονομία η προστασία της πρώτης κατοικίας! (βίντεο)

Την ακραία θέση του ότι δεν πρέπει να υπάρχει προστασία Α΄κατοικίας επανέλαβε και την Κυριακή ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προϊδεάζοντας ταυτόχρονα για όσα θα συμβούν από τον Μάιο, με τους πλειστηριασμούς να εκτελούνται σε καταιγιστικούς ρυθμούς.

Τις αντιλαϊκές του απόψεις για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας φρόντισε να ξαναθυμίσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. Υποστήριξε από το βήμα ότι δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας σε καμία προηγμένη οικονομία για να προσθέσει ότι «ούτε πρέπει να υπάρχει».

Χαρακτήρισε δε την προστασία της πρώτης κατοικίας ως «ζημιογόνα» για την οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δεσμευτεί πως το τέλος της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα έλθει μετά τις 30 Απριλίου, όπου και λήγει η προθεσμία υποβολή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Σε αυτή τη βάση ήταν και οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτού του τύπου η άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εκφράζονται φόβοι πως θα έλθει μπαράζ πλειστηριασμών και εξώσεων μετά τον Απρίλιο, όταν και απελευθερώνονται, ουσιαστικά, οι πλειστηριασμοί.

Πριν από μερικές ημέρες, άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωνε (Open) ότι «οι πλειστηριασμοί γίνονταν και πριν την κρίση και θα συνεχίζουν να γίνονται και στο μέλλον», ενώ έκανε λόγο για νέο πλαίσιο προστασίας μετά από τον Μάιο, το οποίο μένει να διευκρινιστεί περαιτέρω

Ν. Παππάς: «Ο Μητσοτάκης χρεώνεται τις αθλιότητες Γεωργιάδη περί βλαπτικής προστασίας της α’ κατοικίας»

Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκου Παππά:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη εις βάρος όσων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Η άποψη πως «η προστασία της α’ κατοικίας ζημιώνει την οικονομία» είναι αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη.
Αρκετά με την απάτη της ΝΔ.

Οι πολίτες δεν θα ανεχθούν τον κυνισμό ή να τους κουνούν το δάκτυλο όσοι τους έφεραν στην καταστροφή».

Η ΑΥΓΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί