Η “Ηράκλεια Πρωτοβουλία” στη ΔΕΥΑΗ

Αντιπροσωπεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή 31 Ιανουαρίου τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηρακλείου και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Επιχείρησης κ.κ. Γιώργο Βουρεξάκη και Γιάννη Δεικτάκη. Από τη δημοτική παράταξη συμμετείχαν η Πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλάκης και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κ.κ. Δημοσθένης Ανδρουλάκης και Γρηγόρης Σηφάκης.

Οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας» έθεσαν το θέμα της αξιοποίησης των πλημμυρικών υδάτων του Αποσελέμη. Τώρα που το φράγμα υπερχειλίζει και νερά άριστης ποιότητας χύνονται στη θάλασσα, είναι ευκαιρία να διοχετεύονται μεγαλύτερες ποσότητες στις δεξαμενές του Δήμου Ηρακλείου με στόχο την ανακούφιση των γεωτρήσεων και την εξοικονόμηση του ηλεκτρικού ρεύματος που απαιτείται για την άντληση. 

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Επιχείρησης απάντησαν ότι απηύθυναν σχετικό αίτημα προς τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία, επειδή ο Οργανισμός επιμένει στην ισχύουσα τιμή πώλησης του νερού, χωρίς καμία έκπτωση. Θα επανέλθουν μόλις ορισθεί η νέα διοίκηση του ΟΑΚ.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία απευθύνει έκκληση προς τις δύο πλευρές να δώσουν λύση. Είναι θέμα οικονομίας και οικολογίας να συγκρατηθούν από το φράγμα όσο γίνεται μεγαλύτερες ποσότητες  νερού και να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τις ενεργοβόρες γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΗ.  

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων επί των θεμάτων που απασχολούν σήμερα τη ΔΕΥΑΗ με ιδιαίτερη έμφαση στο μεγάλο έργο της αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ηρακλείου και στην ανάγκη ενίσχυσης της Δημοτικής Επιχείρησης με προσωπικό, δεδομένου ότι από 235 άτομα έχουν μείνει μόνον 120.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί