Νέα ειδικότητα στο 1ο ΕΠΑΛ Μοιρών, ζητάει ο διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης

Να υπάρξει ειδικότητα «Τεχνικού Ηλεκτρολογικών  Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων» στο 1ο ΕΠΑ.Λ Μοιρών», ζητάει με έγγραφό του στο υπουργείο Παιδείας ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης.

Στο κείμενο αναφέρονται:

“Το σχολείο ΕΠΑ.Λ ΜΟΙΡΩΝ  είναι το μοναδικό ΕΠΑ.Λ που καλύπτει την περιοχή της Μεσσαράς, (Δήμος Φαιστού, Δήμος Γόρτυνας και Νότια Ρεθύμνου). Η μη έγκριση  της ειδικότητας έχει ως συνέπεια οι μαθητές που έχουν επιλέξει την ειδικότητα να πρέπει να αλλάξουν την ειδικότητα χωρίς να το επιθυμούν ή να μεταφερθούν σε ΕΠΑ.Λ Ηρακλείου όπου υπάρχει η ειδικότητα.

Το ΕΠΑ.Λ Μοιρών απέχει από το ΕΠΑ.Λ της πόλης του Ηρακλείου όπου λειτουργεί η ειδικότητα 55χλμ.Τονίζουμε ότι στην ειδικότητα φοιτούν παιδιά από την Νότια Ζώνη των ΑΣΤΕΡΟΥΣΊΩΝ που απέχουν από τις Μοίρες περισσότερο από 20χλμ. Επιπλέον δεν υπάρχει συγκοινωνία που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών, με αποτέλεσμα το σύνολο των χιλιομέτρων από τα σπίτια των παιδιών μέχρι την πόλη του Ηρακλείου να ανέρχεται στα 150χλμ. συνεπώς οι μαθητές αποκλείονται από την φοίτηση αν δεν λειτουργήσει η ειδικότητα στο ΕΠΑΛ Μοιρών.

Εισηγούμαι  να εγκριθεί άμεσα η λειτουργία της ειδικότητας «Τεχνικού Ηλεκτρολογικών  Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων» στο 1ο ΕΠΑΛ ΜΟΙΡΩΝ, για την οποία υπάρχει η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και τον προβλεπόμενο από τον νόμο όριο μαθητών, θεωρώντας ότι το αίτημα είναι δίκαιο.

Δηλώνω ότι το σχολείο είναι σε κατάληψη και οι μαθητές,  η Ένωση Γονέων, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και ο Δήμος Μοιρών αναγνωρίζουν και στηρίζουν τους δίκαιους αγώνες των μαθητών”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί