Δηλαδή, κύριε υπουργέ, τώρα που έφυγε η διοίκηση του Βενιζελείου θα αλλάξει η πολιτική στο νοσοκομείο και στο ΕΣΥ;

Το Candiadoc είναι εκείνο που πολλές φορές αρθρογράφησε για τα κακά της διοίκησης Τερζάκη στο Βενιζέλειο. Σε “ανύποπτο” – ας πούμε, γιατί ποτέ δεν ήταν στην πραγματικότητα- χρόνο όταν ακόμα δεν φαινόταν τόσο καθαρά κατάρρευση που ερχόταν.

Δείτε:

Κατόπιν εορτής καρατόμηση της διοίκησης του Βενιζελείου ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Αλλά αλήθεια, αν στη θέση της διοίκησης που ξήλωσε το υπουργός Υγείας λίγο πριν το μεγάλο, όπως διαφαίνεται, συλλαλητήριο, ήταν κάποια άλλη, κάποιου άλλου “γαλάζιου άριστου”, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά; Ίσως να καθυστερούσε λίγο παραπάνω αυτό που βλέπουν όλοι ότι συμβαίνει στο Βενιζέλειο, αλλά θα ερχόταν ούτως η άλλως. Η κατάρρευση. Όπως έρχεται στο ένα μετά το άλλο τα δημόσια νοσοκομεία. Στην Κρήτη, σε όλη τη χώρα ακούμε και διαβάζουμε ότι παραιτούνται οι γιατροί, το ΕΣΥ καταρρέει.

Δείτε ενδεικτικά:

Υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία της Κρήτης: Παραιτήσεις στα Χανιά, προειδοποιούν για αποχωρήσεις στο Βενιζέλειο

Νοσοκομεία / Οδηγούν σε κατάρρευση το ΕΣΥ για χάρη των ιδιωτών

«Τα νοσοκομεία βαδίζουν στην κατάρρευση»

Άρα, το πρόβλημα δεν είναι στη “διοίκηση Τερζακη” αλλά σε μια πολιτική που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση και στοχεύει σε ευτελισμό της δημόσιας Υγείας, του ΕΣΥ, με στόχο να κάνουν μπίζνες δικοί της άνθρωποι και όσοι επενδύουν τα κέρδη τους στον Κ. Μητσοτάκη.

Δεν είναι κάποια λάθος πολιτική κάποιου διοικητή που οδηγεί το σύστημα και τα νοσοκομεία σε κατάρρευση. Η πολιτική στόχευση αυτή. Λιγότερη δημόσια Υγεία και χώρος για την ιδιωτική. ΚΙ όποιος έχει χρήμα επιβιώνει.

Θεατρινίστικη λοιπόν η χθεσινή κίνηση του Χρυσοχοΐδη να αποπέμψει τη διοίκηση Τερζάκη. Στη λογική που διακήρυξε… κατά λάθος ο πρωθυπουργός: “μας ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις και όχι η ουσία”.

Αυτό έκανε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο Χρυσοχοΐδης. Έπαιξε με τις εντυπώσεις, λίγο πριν τις διαδηλώσεις. Αλλά από την ίδια την πολιτική που εφαρμόζει στα νοσοκομεία και στην δημόσια Υγεία αυτή η κυβέρνηση 4,5 χρόνια τώρα, με όποιους υπουργούς και με όποιες διοικήσεις, αποδεικνύεται ότι όσα γίνονται είναι η “κανονικότητα”…

Στο συλλαλητήριο και σε κάθε συλλαλητήριο λοιπόν, για να φωνάξουμε ότι θέλουμε δημόσια και δωρεάν Υγεία, να μην κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία γιατί όπου αυτά κλείνουν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις να χτιστούν νέες φυλακές…

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί