Στο Βενιζέλειο ο Μ. Συντυχάκης

Σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτή Ηρακλείου. Η περιοδεία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Κυριακή στα κτήρια του πανεπιστημίου Κρήτης στην Κνωσσό που στεγάζονται υπηρεσίες του Βενιζέλειου νοσοκομείου (Γραφείο προσωπικού, προμηθειών, πληροφορικής, πρωτόκολλο, τεχνικές, αποθήκη υγειονομικού υλικού).

Οι εργαζόμενοι (70 από αυτούς εργάζονταν στα κτήρια του πανεπιστημίου) ανέφεραν πως τις 3 τελευταίες μέρες εργάζονται διασκορπισμένοι σε όλο νοσοκομείο, με μεγάλο κομμάτι του εξοπλισμού και των αρχείων των υπηρεσιών που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου να έχουν καταστραφεί από την φωτιά. Αυτό έχει οδηγήσει σε μία κατάσταση όπου το νοσοκομείο στην ουσία δεν μπορεί να εκτελεί ολοκληρωμένα το ρόλο του καθώς σημαντικές υποστηριχτικές υπηρεσίες υπολειτουργούν.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αφού συναντήθηκε με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ και τον υποδιοικητή του Βενιζελείου ζήτησε να υπάρξει άμεση και ουσιαστική λύση για την μεταφορά των υπηρεσιών πλησίον του νοσοκομείου με ευθύνη της κυβέρνησης. Επιπλέον ζήτησε άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος στο νοσοκομείο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες με την καταστροφή του υλικού και του εξοπλισμού από την πυρκαγιά.

Τέλος, απευθυνόμενος στους εργαζομένους ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί καθώς επέτρεπε την αξιοποίηση ακατάλληλων κτηρίων των πανεπιστημίου από κάθε άποψη (παλαιότητας κτιρίου, ασφάλειας, πυροπροστασίας, λειτουργικότητας, κ.ά.) τόσο για την διαμονή των φοιτητών όσο και για τους εργαζόμενους και το αποθηκευμένο υλικό τόσο του Βενιζελείου όσο και του μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Η έλλειψη χρηματοδότησης, εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις ανάγκες ενός νοσοκομείου με χιλιάδες ασθενείς σε καθημερινή βάση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παράδοση της υγείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο που αποτελεί και την πρόθεση της κυβέρνησης και χρειάζεται ο λαός να παλέψει μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία για ένα κρατικό δωρεάν σύστημα υγείας που να καλύπτει τις σημερινές ανάγκες.

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις που ανήκουν στο πανεπιστήμιο Κρήτης και αποτελούν περιουσία του λαού μας, έχουν μπει στο στόχαστρο για μεγάλη ιδιωτική επένδυση με προκάλυμμα οι επενδυτές να αποδίδουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ενοίκιο.

Η περιουσία του λαού μας πρέπει να διαφυλαχθεί, να μην πέσει βορά στα νύχια επιχειρηματικών βλέψεων και να αξιοποιηθούν οι εκτάσεις, τα κτίρια, για τις επιστημονικές, ερευνητικές και πολιτιστικές ανάγκες του τόπου με την αποκλειστική ευθύνη, χρηματοδότηση και λειτουργία τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί