Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ Ηρακλείου στον Χάρακα για το Κέντρο Υγείας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου στον Χάρακα Αστερουσίων με θέμα : «Άμεση στήριξη του Κέντρου Υγείας Χάρακα. Υγεία κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους. Οι θέσεις του ΚΚΕ» . Η κεντρική ομιλία έγινε από το  Μανώλη Συντυχάκη,  μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και Βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ ενώ αμέσως μετά παρέμβαση έκανε ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, Περιφερειακός Σύμβουλος με την “Λαϊκή Συσπείρωση” και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Ο Μανώλης Συντυχάκης ξεκινώντας την ομιλία αναφέρθηκε  στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος  που στρίμωξαν την κυβέρνηση : «Η κυβέρνηση και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μπορούν πλέον να κρύψουν ότι βρέθηκαν στριμωγμένοι από τις μαζικές κινητοποιήσεις δεκάδων αγροτικών μπλόκων σε όλη την χώρα που ήρθε ως αποτέλεσμα των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από αυτή την πολιτική που χρόνια υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και αυτές που γνώρισε η Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις για την υγεία : «Όπως βέβαια και ο Υπουργός Υγείας από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για την υγεία  που πραγματοποιούνται στην Κρήτη το τελευταίο διάστημα.  Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις μαζικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις του λαού, των εργαζόμενων υγειονομικών, την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων και τις διεκδικήσεις τους, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και τους φορείς του λαϊκού κινήματος για τη γενναία χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, τη μαζική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας κυρίως σε προσωπικό και εξοπλισμό. Μέσα από τη βουλή με δεκάδες παρεμβάσεις κι έξω από αυτήν, στηρίξαμε και στηρίζουμε τους αγώνες των σωματείων των υγειονομικών και άλλων μαζικών φορέων για την υπεράσπιση και αναβάθμιση της υγείας που έχει ανάγκη ο λαός και η νεολαία μας.

Στην συνέχεια ο Βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε : «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχει επιδεινωθεί ραγδαία η κατάσταση των μονάδων υγείας στην Κρήτη, κάτι που πριν μερικά χρόνια φάνταζε αδύνατο! Σε όλους τους νομούς τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία και το ΕΚΑΒ παρουσιάζουν μια εικόνα διάλυσης εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των ασθενών, τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών και κατά συνέπεια για την ίδια την υγεία τους!  Το “νέο ΕΣΥ”, της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν είναι καθόλου νέο. Είναι παλιά κατεύθυνση της ΕΕ και του κεφαλαίου. Άλλωστε, τον δρόμο όπου η υγεία θα αποτελεί ελάχιστο κόστος για το κράτος και τους επιχειρηματίες, τον έχουν περπατήσει όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί