Πειθαρχική έρευνα για φασιστικές αναρτήσεις αντεισαγγελέα εφετών διέταξε ο Κοντονής

Να κινηθούν οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος φέρεται να έχει αναρτήσει σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δυσμενή σχόλια σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του πρωθυπουργού, καθώς και δυσμενείς κρίσεις για τις δικαστικές ενέργειες σχετικά με την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Κ. Μπαρμπαρούση, ζητεί ο υπουργός  Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής.

Ειδικότερα, με παραγγελία του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητεί να διερευνηθεί πειθαρχικά η συγκεκριμένη υπόθεση προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από το συγκεκριμένο αντεισαγγελέα Εφετών.

Οι αναρτήσεις του αντεισαγγελέα Εφετών

«Προκαλεί εντύπωση η άσκηση δίωξης εξπρές στον Μπαρμπαρούση… Τελικά η Δικαιοσύνη είναι πολλές φορές σε διατεταγμένη υπηρεσία… Kρίμα για ένα θεσμό που δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητος, όπως επιβάλλεται…», γράφει σε μια από τις αναρτήσεις του στο Facebook ο αντεισαγγελέας Εφετών, ενώ σε άλλη αμφισβητεί το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και αναφέρεται σε «κομμούνια» από τα οποία «καταστράφηκε η χώρα» και τα οποία  – όπως λέει – πρέπει «να φύγουν». Ο ίδιος ζητάει την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και την παραίτηση του πρωθυπουργού, τον οποίο αποκαλεί «εθνικό μειοδότη» .

Στα χνάρια του Μπαρμπαρούση, οι διαδικτυακές αναρτήσεις για το Μακεδονικό από εν ενεργεία εισαγγελικό λειτουργό

Μάλιστα, φέρεται να έχει κοινοποιήσει μια δημοσίευση που εμφανίζει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να κάνει αισχρή χειρονομία απαντώντας έτσι δήθεν στο αίτημα του ελληνικού λαού για το όνομα.

lawandorder.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί