Στ. Κοντονής: Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό

Την πόρτα της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου πέρασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της Novartis μετά την άσκηση από τη Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Ό,τι έχω πει μέχρι σήμερα, κυρίως στη Βουλή και σε δημόσιες τοποθετήσεις ισχύει. Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά τη διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και της τιμολόγησης εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα, αδικαιολόγητα και πρωτοφανή ύψη» ανέφερε ο αρχικά πρώην υπουργός προσερχόμενος στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου.

Σχετικά με το τι έγινε κατά τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης «είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας», είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δοθούν απαντήσεις». Στη σύντομη δήλωσή του στους εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Κοντονής πρόσθεσε: «Όπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει να αποκαλυφθούν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί