“Καζάνι που βράζει” η Μέση Ανατολή

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προέτρεψε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να μην κάνει τίποτε που θα αποσταθεροποιούσε τη Συρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ο Πούτιν υπογράμμισε στον Νετανιάχου ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η κυριαρχία της Συρίας.

Η Συρία, το Ιράν και η Ρωσία υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από μια αεροπορική επιδρομή ενάντια σε μια συριακή αεροπορική βάση την Κυριακή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά Ιρανών στρατιωτικών.

Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει αυτόν τον ισχυρισμό, την ίδια ώρα που κορυφαίος σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν δήλωσε σήμερα ότι η Τεχεράνη θα στηρίξει τη Δαμασκό απέναντι σε οποιαδήποτε ξένη επίθεση.

Η δήλωση αυτή του Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση και συνιστά προφανώς μια απάντηση στην προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία.

«Θα σταθούμε στο πλευρό της κυβέρνησης της Συρίας (…) το Ιράν στηρίζει τη Συρία και τον αγώνα της κατά της Αμερικής και του σιωνιστικού καθεστώτος» (σ.σ. του Ισραήλ) είπε ο Βελαγιατί κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Tvxs

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί