Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία των φερόμενων δραστών στη Μόσχα

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω μιας ανάρτησης σε ένα από τα δίκτυά της στο Telegram, μια φωτογραφία όπου, όπως υποστηρίζει, απεικονίζονται οι τέσσερις δράστες της επίθεσης στη Ρωσία, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 143 άνθρωποι.

Δείτε:

Μακελειό στην Μόσχα: Στους 93 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών – 11 συλλήψεις

Τουλάχιστον 60 νεκροί και 115 τραυματίες από το μακελειό στη Ρωσία- Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Μακελειό στη Μόσχα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 100 τραυματίες – Σοκαριστικά βίντεο από το «ρωσικό Μπατακλάν»

Μακελειό στη Μόσχα: Έφτασαν τους 143 οι νεκροί – Σχεδόν 200 οι τραυματίες

Στην ανάρτηση αναφέρεται πως η επίθεση στη Ρωσία διαπράχθηκε στο πλαίσιο του «πολέμου που μαίνεται» μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των χωρών που πολεμούν το Ισλάμ. 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά υπήρχαν ενδείξεις ότι η Ρωσία επιδιώκει μια ουκρανική σύνδεση, παρά τις εμφατικές διαψεύσεις Ουκρανών αξιωματούχων ότι το Κίεβο είχε οποιαδήποτε σχέση με αυτήν.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι συνέλαβαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις ύποπτους ως ενόπλους, σε σχέση με την επίθεση.

Βίντεο από την ανάκριση υπόπτου

Ο ύποπτος στο βίντεο με την ανάκριση διακρίνεται να απαντάει στη ρωσική γλώσσα με βαριά προφορά σε μια σειρά ερωτήσεων. Λέει πως έφυγε από την Τουρκία την 4η Μαρτίου και είχε λάβει οδηγίες από αγνώστους μέσω του Telegram για να διαπράξει την επίθεση με αντάλλαγμα χρήματα. Ένας άλλος άνδρας με πληγές και μώλωπες στο πρόσωπό του διακρίνεται να ανακρίνεται μέσω ενός διερμηνέα, ενώ κάθεται σε ένα παγκάκι δεμένος χειροπόδαρα. 

Ο άνδρας διακρίνεται να τρέμει κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Αρχικά διακρίνεται να είναι ξαπλωμένος μπρούμυτα με τα χέρια του πίσω στην πλάτη και το πηγούνι του να ακουμπάει στην μπότα ενός ανθρώπου που φοράει στολή παραλλαγής. Αργότερα, είναι γονατισμένος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί