Μακελειό στη Μόσχα: 15χρονος ήρωας έσωσε πάνω από 100 ανθρώπους την ώρα της επίθεσης

Ο 15χρονος Ισλάμ Χαλίλοφ θεωρείται ήρωας για τους Ρώσους καθώς κατάφερε με γενναιότητα να φυγαδεύσει σε ασφαλή μέρος πάνω από 100 ανθρώπους, τις δραματικές στιγμές του μακελειού σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας την περασμένη Παρασκευή (22.03.2024).

Ο Ισλάμ Χαλίλοφ εργαζόταν την ημέρα του μακελειού στην γκαρνταρόμπα του Crocus City Hall που βρίσκεται κοντά στη Μόσχα, όταν τρομοκράτες εισέβαλαν στον χώρο και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τουλάχιστον 137 ανθρώπους.

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα ρωσικά ΜΜΕ, φαίνεται το ανήλικο αγόρι να οδηγεί πανικόβλητους ανθρώπους μακριά από την τρομοκρατική επίθεση, σε ασφαλές μέρος.

“Από εκεί, από εκεί, από εκεί!” ακούγεται να φωνάζει ο 15χρονος καθώς οδηγεί πλήθος ανθρώπων σε έναν διάδρομο προς μια έξοδο κινδύνου. “Πηγαίνετε όλοι από εκεί! Όλοι εκεί! Στην Expo, στην Expo!”

Ο ανήλικος, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ruptly, είπε ότι εκείνη την ώρα εργαζόταν όταν είδε πλήθος ανθρώπων να τρέχουν προς τις σκάλες και τις κυλιόμενες σκάλες, προειδοποιώντας τον για το τι συνέβαινε μέσα στην αίθουσα.

Όπως εξήγησε, έδρασε αστραπιαία: “Τους έδειξα πού να πάνε και βοήθησα όσους μπορούσα”, δήλωσε, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν το τελευταίο άτομο από το πλήθος που φυγάδευσε που βγήκε από το κτίριο.

“Δεν άφησα κανέναν πίσω”, είπε. “Ειλικρινά, δεν θεωρώ τον εαυτό μου ήρωα. Ήταν απλώς μέρος της δουλειάς μου. Καλύτερα να θυσιάσεις τον εαυτό σου παρά να αφήσεις εκατό ανθρώπους να πεθάνουν”.

Ο νεαρός δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του είναι ακόμη συγκλονισμένοι από το περιστατικό, και αποκάλυψε πως οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν μπροστά του έναν άνθρωπο και ότι φοβόταν τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι ότι θα βρουν φρικτό θάνατο.

“Η μαμά είναι σοκαρισμένη και κλαίει επειδή έπρεπε να τα περάσω όλα αυτά”, δήλωσε στη Daily Mail. “Η επίθεση συνέβη μπροστά στα μάτια μου. Για να είμαι ειλικρινής, βρίσκομαι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε μπροστά μου, δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι”.

Ο 15χρονος αναμένεται να λάβει τιμητική διάκριση από τις ρωσικές αρχές και τον μουφτή Σεΐχη Ραβίλ Γκαϊνουτίν, τον πνευματικό ηγέτη των Ρώσων μουσουλμάνων.

Επιπλέον, ως φανατικός ποδοσφαιρόφιλος, προσκλήθηκε να συναντηθεί με ένα μέλος της αγαπημένης του ομάδας της Spartak Moscow, η οποία του χάρισε μια εμφάνιση του συλλόγου και ένα εισιτήριο διαρκείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί