Η “πλάκα” της Μεταπολίτευσης!- Η επιστροφή Σαμαρά, ως δεξιού ξενοδόχου στη ΝΔ και ο “μαζί τα φάγαμε” Πάγκαλος

Το Candianews παρουσιάζει την ιστορική πορεία της μεταπολίτευσης μ’ ένα διαφορετικό τρόπο!

Τζανάκης Μιχάλης

Σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Παρασκευή παρακολουθούμε από τον φιλόλογο και συγγραφέα, Μιχάλη Τζανάκη,και με ευτράπελη διάθεση πώς ξετυλίχθηκε ένα ακόμα «δράμα» της νεότερης ιστορικής πορείας!

Αλλά επειδή σ’ ένα δράμα υπάρχει τόσο το τραγικό, όσο και το κωμικό στοιχείο, εμείς θα προτιμήσουμε το κωμικό.

Μέρος 23ο

Πάνω από δέκα χρόνια στον «πάγο» ο Σαμαράς επανέρχεται δριμύτερος, για να πάρει τη ρεβάνς από τον Μητσοτάκη ή για ν’ ακριβολογούμε από την κόρη του Μητσοτάκη, που έως τότε εμφανιζόταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την προεδρία του κόμματος, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον (δεξιό) ξενοδόχο!

Ο Σαμαράς λοιπόν θα κατακεραυνώνει τον πρώην του … συγκάτοικο στα φοιτητικά του χρόνια στις ΗΠΑ, Γεώργιο Παπανδρέου, για τον «ενδοτισμό» του προς την τρόικα και κηρύσσει τον ανένδοτο «αντιμνημονιακό» αγώνα, λίγο πριν προσχωρήσει ο ίδιος λάβρος πλέον στη μνημονιακή πολιτική με το περίφημο εκείνο «ουδείς αναμάρτητος»!· έτσι οι πρώην συμφοιτητές και φίλοι και επίλεκτα μέλη της αστικής τάξης, ομοιάζουν στα πάντα πλέον, εκτός από το κόμμα που ηγείται ο καθένας, αλλά αυτό είναι μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια που δε θα εμποδίζει διόλου τον Σαμαρά να συνεχίσει την πολιτική Παπανδρέου, απευθυνόμενος απλά σε άλλο «ακροατήριο».

Δεν έκανα σκόπιμα λόγο για «πολίτες», διότι οι πολιτικοί στην μεταπολιτευτική Ελλάδα ουδέποτε απευθύνθηκαν σε «πολίτες», αλλά απλά σε «ακροατήρια» πολιτών, τα οποία είναι ήδη «προετοιμασμένα» από την «πλύση εγκεφάλου» των ΜΜΕ!

Η κυβέρνηση Παπανδρέου κατάφερε να εξαφανίσει το … ΠΑΣΟΚ σε χρόνο ρεκόρ και, ένα χρόνο μετά τις πόζες στο Καστελόριζο, θα αρχίσουν να εμφανίζονται στις πλατείες οι «αγανακτισμένοι», οι οποίοι θα εγκατασταθούν εκεί και αφού –κατά το ελληνικό πρότυπο- θα χωριστούν σε καμιά πεντακοσαριά υπό-ομάδες, θα αρχίσουν να παριστάνουν την «Εκκλησία του Δήμου» και τη «Βουλή των Πεντακοσίων», πριν διαλυθούν από τα σοσιαλιστικά καπνογόνα που θα τους κάνουν να χύσουν «μαύρο» δάκρυ την 1η Ιουλίου του 2011!

Η περίοδος εκείνη είναι καινοφανής, διότι οι Έλληνες πολιτικοί μάλλον δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν ανενόχλητοι, ενώ τα πνεύματα οξύνονται ακόμα περισσότερο από τη ρήση του «συμπαθέστατου» εκείνου Παγκάλου, που από κοινοβουλευτικών εδράνων μάλιστα θα εκστομίσει ανερυθρίαστα  το «σοφολογιώτατον»: «Μαζί τα φάγαμε(!!!)», εξαγριώνοντας εύλογα ακόμα περισσότερο τους νεοέλληνες, οι οποίοι πλέον κατανοούν τις απανωτές αστοχίες τους, από την  έλευση του πρώτου «Μεσσία» το 1974, έως και το διάγγελμα με τις βαρκούλες στο Καστελόριζο!

Πολλοί ομιλούν για τη συνήθη αμετροέπεια και φλυαρία του Παγκάλου, αλλά άλλοι πιο «υποψιασμένοι» εκτιμούν πως ο Οτσαλανοφάγος και Ιμιοφιάσκος πολιτικός, λειτουργεί τη δεδομένη στιγμή ως «λαγός», ο οποίος διακηρύσσει τις συνήθεις ολοκληρωτικές εκτιμήσεις περί «συλλογικής ευθύνης», μέσω της οποίας εμπεδώνεται από την κοινωνία η αποδοχή των μεγαλύτερων εγκλημάτων σαν περίπου φυσιολογικά παθήματα για τους ίδιους!

Ο Πάγκαλος ωστόσο θα βρει πολλούς μιμητές και τη ρήση του θα συμπληρώσει η Ντόρα με εκείνο το καταπληκτικό: «καλά να πάθετε» που εκστόμισε οργίλη εναντίον συμπολίτη της, που είχε το «θράσος» να τής υπενθυμίσει πως το κόμμα της με το ΠΑΣΟΚ βούλιαξαν τη χώρα στη «Μεταπολίτευση».

Εκείνες τις μέρες αρχίζουν και κάτι περίεργες «ζυμώσεις», που προς στιγμή δείχνουν την πρόθεση του Γ. Α. Παπανδρεόυ να αποχωρήσει ευσχήμως και να μοιραστεί την «καυτή πατάτα», αλλά δε θα ευοδωθεί ακόμα το σχέδιο της εξόδου του, τουλάχιστον για λίγους μήνες ακόμα.

Τον Οκτώβριο του 2011 ο πρωθυπουργός, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν ηγείται μόνο της χώρας, αλλά και των απανταχού «σοσιαλιστών» και «σοσιαλιζόντων», ένεκα της θέσης του ως προέδρου της … «σοσιαλιστικής διεθνούς», ήτοι τις απανταχού «ουρές των καπιταλιστών», καλεί το διεθνές σοσιαλιστικό σινάφι στην Ελούντα –σύμβολο άλλωστε παλαιόθεν του … γιαλαντζί σοσιαλισμού – και εκεί μάλλον λαμβάνει κάποιες οδυνηρές για τον ίδιο αποφάσεις. Μόλις επιστρέφει λοιπόν στην πρωτεύουσα αποφασίζει να προχωρήσει σε δημοψήφισμα –πονεμένη ιστορία τα «δημοψηφίσματα» στην Ελλάδα- για την υιοθέτηση των εξοντωτικών μέτρων που αποφάσισαν οι «εταίροι»!

Δείτε τα προηγούμενα 1ο –  2ο – 3ο – 4ο – 5ο– 6ο– 7ο– 8ο– 9ο10ο– 11ο– 12ο  –13ο– 14ο15ο16ο– 17ο 18ο19ο – 20ο21ο – 22ο 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί