Νέα περιστατικά τηλεφωνικής απάτης στο Ηράκλειο

Δύο νέα περιστατικά τηλεφωνικών απατών στην περιοχή του Ηρακλείου ήρθαν στο φως. Το ένα σημειώθηκε σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου και το άλλο σε περιοχή της Μεσαράς. Και τα δύο θύματα είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αδειάζουν.

Στην περίπτωση του Μαλεβιζίου, άγνωστος τηλεφώνησε σε 66χρονο αναφέροντας ότι για να πάρει τα χρήματα που περίμενε από μια δικαστική διαμάχη θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 2.000 ευρώ, ζητώντας του να πάει στην τράπεζα και να το καταθέσει σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό. Ο άνδρας συστήθηκε ως Έλληνας, ωστόσο, αφού είχαν μπει τα χρήματα στο λογαριασμό, το θύμα πληροφορήθηκε ότι ο λογαριασμός αυτός ανήκει σε Αλβανό. Ο 66χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Στην περίπτωση της Μεσαράς, θύμα της απάτης έπεσε μία 35χρονη. Άγνωστος της τηλεφώνησε και της συστήθηκε ως σύζυγος της λογίστριάς της, αναφέροντας ότι η 35χρονη δικαιούταν επιδόματος και ότι για να το λάβει θα πρέπει να του δώσει τα στοιχεία της τραπεζικής της κάρτας. Δυστυχώς, η 35χρονη πείστηκε και έδωσε τα στοιχεία της για να διαπιστώσει αργότερα να λείπουν από τον λογαριασμό της 650 ευρώ.

Έρευνα και για τα δύο περιστατικά διεξάγει η αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί