Μαϊμού «τεχνικοί» της Μicrosoft τηλεφωνούν σε πολίτες της Κρήτης προσπαθώντας να τους εξαπατήσουν

 Ζητούν κωδικούς και τραπεζικούς λογαριασμούς

Μια καλοστημένη και πολύ επικίνδυνη περίπτωση τηλεφωνικής απάτης έκανε την εμφάνισή της και στην Ιεράπετρα με υποτιθέμενους τεχνικούς της Μicrosoft να καλούν πολίτες και να προσπαθούν να τους αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία.

Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί πάρα πολλά σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, και τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται πως οι επιτήδειοι έχουν βάλει στο στόχαστρο την Κρήτη.

Πλέον η απάτη έφτασε και στην Ιεράπετρα όπως περιέγραψε αναγνώστης του Ράδιο Λασίθι.

Το πρωί της Τρίτης το τηλέφωνό του χτύπησε και στην άλλη άκρη ήταν ένας άνδρας καλώντας από την Γερμανία (με κωδικό 0049) που μιλούσε αγγλικά με σπαστή προφορά, ανέφερε πως είναι τεχνικός της Microsoft και πως έχει εντοπίσει κάποια προβλήματα στον υπολογιστή που οφείλονται σε κάποιο χάκερ, και ξεκίνησε να δίνει οδηγίες για το πως αυτά θα λυθούν.

Με πολύ αναλυτικό τρόπο προσπάθησε να οδηγήσει στην εκτέλεση εντολών, και εγκατάσταση προγράμματος που θα δίνει πρόσβαση στον υπολογιστή του. Ο αναγνώστης μας ξέροντας απ΄’την αρχή, τι συνέβαινε δεν εκτελούσε τις εντολές και σταμάτησε την επικοινωνία, με τον υποτιθέμενο τεχνικό να επιμένει να «βοηθήσει», παίρνοντας ξανά και ξανά τηλέφωνα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος του ψαρέματος (phising) είναι μια από τις πιο γνωστές μεθόδους που χρησιμοποιούν χάκερ, οι οποίοι προσπαθούν να αποσπάσουν τον έλεγχο του υπολογιστή, κωδικούς ebanking τραπεζικούς λογαριασμούς, και ότι μπορούν να βρουν ώστε να εκβιάσουν τον χρήστη ζητώντας στη συνέχεια χρήματα.

Στοιχεία επικοινωνίας με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88

Μέσω e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – Αndroid: FEELSAFE E-COMMERCE

Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί