Show the money! Το νέο δόγμα της Φαμίλιας για το ΕΣΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Του Δημήτρη Χρήστου

Σαρώνει όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων ασθενών, τις κατακτήσεις του μεταπολιτευτικού συστήματος ο δολοφόνος του ΕΣΥ Άδωνης Γεωργιάδης με εντολή της φαμίλιας Μητσοτάκη. Με τις ρυθμίσεις που προωθεί τελευταία δεν φαίνεται πλέον να υπάρχει δωρεάν χειρουργείο ή ιατρική πράξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Τσιμουδιά και η «θεοσεβούμενη» μπροστά στον φωτογραφικό φακό Μαρέβα, που στις αρχές τις πανδημίας μας κάλεσε ένα βράδυ να βγούμε στα μπαλκόνια μας και να χειροκροτήσουμε τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ για τις ηρωικές τους προσπάθειες.

Τελικά οι μόνοι που ανταμείφθηκαν στο ΕΣΥ, χωρίς ηρωικές προσπάθειες, ήταν οι διορισμένοι από την κυβέρνηση διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων που έλαβαν από την κυβέρνηση θεαματικές αυξήσεις στους μισθούς τους. Οι διοικητές, από 3.524 ευρώ τον μήνα, τώρα λαμβάνουν 5.121 ευρώ, ενώ οι υποδιοικητές, από 2.700, τώρα λαμβάνουν 4.600 ευρώ, για να μην νιώθουν τύψεις για τη διάλυση των νοσοκομείων που διευθύνουν. Να συνεχίσουν, δηλαδή, τη διάλυση με προθυμία και χωρίς αντιρρήσεις!

Στις 2 Ιουνίου πέρσι, πριν από την ολοκλήρωση της διάλυσης, καταγράφηκε το ακόλουθο περιστατικό και μάλιστα σε πόλη με πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Ένας 28χρονος από τη Φαλάνη Λάρισας μεταφέρθηκε αργά τη νύχτα της Δευτέρας από τους δικούς του στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Εκεί διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί έμφραγμα και μάλιστα κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο 28χρονος υπέστη και ανακοπή. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και αποφάσισαν ότι έπρεπε να υποβληθεί σε στεφανιογραφία.

Ωστόσο, στεφανιογραφίες διενεργούνται μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Λόγω έλλειψης κρεβατιού στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, τον μετέφεραν στα Τρίκαλα, όπου και υπέστη με την άφιξή του δεύτερη ανακοπή. Οι γιατροί, αφού τον επανέφεραν και πάλι, τον υπέβαλαν σε στεφανιογραφία, όμως ο οργανισμός του δεν άντεξε. Η περιπέτεια όμως συνεχίστηκε! Επειδή υπήρχε έλλειψη μονάδας για νεκροψία, η σορός του μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη! Ταλαιπωρία και μετά θάνατον!

Σε δημοσίευμα για το δημόσιο σύστημα Υγείας στην Ελλάδα ο διεθνής ιστότοπος Politico ανέφερε: «Μην αρρωστήσετε στην Ελλάδα. Γεμάτα τα νησιά από τουρίστες αλλά επικίνδυνα άδεια από γιατρούς»! Όπως ανέφερε, «τα ειδυλλιακά νησιά της Ελλάδας ξεχειλίζουν από τουρίστες, αλλά το σύστημα Υγείας της χώρας εμφανίζει ρωγμές. Ο θάνατος μιας νεαρής εγκύου είναι μόνο ένας από τους τουλάχιστον εννέα θανάτους που θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, και συνέβησαν λόγω των χρόνιων ελλείψεων σε ασθενοφόρα και υγειονομικό προσωπικό». Αυτό όμως δεν συγκινεί καθόλου την αρμόδια υπουργό για τον Τουρισμό κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, που γκρίνιαζε όσο την είχε αφήσει ο Κυριάκος απέξω.

Το ίδιο διάστημα παραιτήθηκε ο γενικός γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου Θανάσης Κοντάρης, σημειώνοντας στην επιστολή παραίτησής του: «Θα ήθελα, κύριε υπουργέ, να σας ενημερώσω για τα εξής: Επέστρεψα από τη Σουηδία το 2018 με σκοπό να υπηρετήσω το ΕΣΥ, κάτι που έκανα με αγάπη, αφοσίωση και θυσίες μέχρι και σήμερα. Οι κάτοικοι της Σερίφου όμως αλλά και άλλων μικρών νησιών αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας. Οι υπηρεσίες Υγείας που παρέχονται είναι επισφαλείς για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Οι λόγοι είναι ο φόρτος εργασίας, η αυξημένη επισκεψιμότητα στο νησί καθώς και η υποστελέχωση». Καμία αντίδραση.

Το αποκορύφωμα της διάλυσης καταγράφηκε πρόσφατα, όταν πέθανε ο πατέρας του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Καλλιάνου. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή: «Ξέρεις πού τον χειρούργησαν; Μέσα σε ένα απλό δωμάτιο, χωρίς ρόμπες, πήραν το κλαδευτήρι και έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου. Τους βάζουν μέσα με το τσουβάλι, τους κόβουν με κλαδευτήρια τα χέρια και τα πόδια και όποιος ζήσει έζησε». Τελικά στη δημόσια Υγεία δεν λειτουργεί ούτε το κλασσικό πελατειακό σύστημα!

«Πρόκειται για μια κοροϊδία νεοφιλελεύθερης πολιτικής σε μια χώρα που το 40% της δαπάνης για την Υγεία είναι ιδιωτικό, από τις τσέπες του Έλληνα πολίτη, πέρα και πάνω απ’ όσα ήδη έχει πληρώσει σε φόρους» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης. Πλην όμως βιάζονται τόσο πολύ να στείλουν τους έχοντες στα ιδιωτικά θεραπευτήρια τα οποία έχει εξαγοράσει η «αγαπημένη» τους CVC Capital, που για τα συμφέροντά της παραβίασαν και το σύνταγμα για να προλάβει να στήσει και ιδιωτική ιατρική σχολή!

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί