Διαδικτυακό ψήφισμα από πολίτες για να στηρίξει η κυβέρνηση το ΕΣΥ κι όχι να το διαλύσει

Πολίτες πήραν την πρωτοβουλία για διαδικτυακό ψήφισμα ώστε να στηριχτεί το ΕΣΥ. Το ψήφισμα με τις υπογραφές, που μόλις ανέβηκε στο, avaaz.org, απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μη ρισκάρετε την υγεία του κόσμου! Αυξήστε τη χρηματοδότηση και στελεχώστε άμεσα το ΕΣΥ, σημειώνουν.

Μπείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί για να ψηφίσετε:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/prothupourgos_k_kuriakos_metsotakes_me_riskarete_ten_ugeia_tou_kosmou_auxeste_te_khrematodotese_kai_stelekhoste_amesa_to_esu/?cWWsHfb&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-1729396-me_riskarete_ten_ugeia_tou_kosmou_auxeste_te_khrematodotese_kai_stelekhoste_amesa_to_esu&utm_term=cWWsHfb%2Bel

Το ψήφισμα:

  • Η Δημόσια Υγεία το τελευταίο διάστημα βάλλεται συνεχώς, το Δωρεάν  και Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας ( ΕΣΥ ) ψυχορραγεί.
  • Η υποστελέχωση  και η χρόνια υποχρηματοδότηση {1} έχουν οδηγήσει σε οριακή λειτουργία την πλειοψηφία των νοσοκομείων.
  • Τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας  είναι αυτά που κατά κανόνα πανελλαδικά διαχειρίζονται με την καθημερινή εφημέρευση τα σοβαρά περιστατικά που προκύπτουν , τροχαία, εγκεφαλικά, εμφράγματα, σοβαρές λοιμώξεις και πολλά άλλα.
  • Αντιλαμβάνεται κανείς τον κίνδυνο που προκύπτει όταν υπάρχουν νοσοκομεία που είτε λιγοστοί γιατροί  με υπερκόπωση καλύπτουν με υποχρεωτική εντολή  εφημερίες πάνω από το νόμιμα όρια είτε μένουν ακάλυπτες εφημερίες ειδικευμένων γιατρών πχ Παθολόγων, Παιδιάτρων, Ακτινολόγων, Αναισθησιολόγων κ.α.
  • Πώς θα διαγνωστεί  και αντιμετωπιστεί σωστά ένας ασθενής, ποιος θα διασωληνώσει  ένα βαρύ περιστατικό, με ποιες συνθήκες θα μεταφερθεί; {2,3,4}
  • Όσα χρήματα και να έχει κάποιος, για να είναι ασφαλής στο επείγον και σοβαρό περιστατικό θα χρειαστεί ένα καλά στελεχωμένο δημόσιο νοσοκομείο με καθημερινή εφημέρευση και αξιόπιστο σύστημα διακομιδών .
  • Ο πολλαπλασιασμός του πληθυσμού  το καλοκαίρι με τον τουρισμό σε ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας κάνει ακόμα μεγαλύτερη  την  ανάγκη για ισχυρά στελεχωμένα νοσοκομεία.{5}
  • Όπως σωστά έχει ειπωθεί στην  αρρώστια και στο θάνατο δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί .

Για το λόγο αυτό ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ και ζητάμε :

  • Αύξηση δημόσιας χρηματοδότησης για την υγεία ώστε να φτάσει στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης 
  • Διάσωση του ΕΣΥ με μαζικές  προκηρύξεις μόνιμων θέσεων, σημαντική αύξηση μισθών και επιπλέον κίνητρα για να θέλουν γιατροί και υγειονομικοί να έρθουν και να μείνουν στα δημόσια νοσοκομεία, να σταματήσουν οι παραιτήσεις και να διασφαλιστεί  η ασφαλής καθημερινή εφημέρευση. 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Διαδικτυακό ψήφισμα από πολίτες για να στηρίξει η κυβέρνηση το ΕΣΥ κι όχι να το διαλύσει”

  1. Ερηνη

    Εδώ όχι απλα γράψανε στα παλαιότερα 1.300.000 ψήφους για τους δολοφονημενους των Τεμπών αλλά προσπαθούν να βγουν κι από πάνω κι θα λάβουν υπόψιν τους αυτό το ψήφισμα. Χεσμενους πατόκορφα μας έχουν.
    Κι κοιτάξτε τώρα στις εκλογές να ψηφίσετε ότι μικρό κόμμα βρείτε. Ετσι θα τους ξαναφαμε στη μούρη να το ευχαριστηθουμε…..

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί