ΣΥΡΙΖΑ για Συμφωνία Πρεσπών: Η ΝΔ ίσως ψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας όταν ωριμάσουν οι εσωκομματικές συνθήκες

«Η μονότονη επανάληψη περί «εισαγόμενης ακρίβειας» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Π. Μαρινάκη, δεν πείθει ούτε τους ψηφοφόρους της ΝΔ» σχολιάζει αιχμηρά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με την εμμονή της ΝΔ να βαφτίζει εισαγόμενη την ακρίβεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθυμίζει στην κυβέρνηση της ΝΔ πως «η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην ευρωζώνη σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό τροφίμων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat».

Και συνεχίζει καυστικά «αντί λοιπόν για ευχολόγια, επιστολές παρωδία προς την Κομισιόν και ψέματα περί μέσου όρου για τον πληθωρισμό που αφορά στα τρόφιμα, αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αφενός να απολογηθεί γι’ αυτό το θλιβερό στατιστικό στοιχείο και αφετέρου, να αποδεχτεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ώστε να το αντιμετωπίσει». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή του ασκεί δριμεία κριτική και για την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας: «Από ‘κει και πέρα, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το υποκριτικό ταλέντο του κ. Μαρινάκη αλλά και της κυβέρνησης συνολικά σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία Πρεσπών. Κι αυτό γιατί ενώ είπε για μία ακόμη φορά πως η Συμφωνία είναι «κακή», ταυτόχρονα ανέφερε πως οι διεθνείς πιέσεις που ασκούνται προς τη νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας για την εφαρμογή της, οφείλονται σε κινήσεις και πρωτοβουλίες του Κυρ. Μητσοτάκη!»

«Το μόνο που δεν είπε, βέβαια, είναι για την πενταετή αδράνεια τους ως προς την ψήφιση των πρωτοκόλλων. Ίσως να γίνει κάποια στιγμή κι αυτό, όταν ωριμάσουν οι εσωκομματικές συνθήκες της ΝΔ» αναφέρει καταληκτικά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί