Συνελήφθησαν οι διακινητές των μεταναστών που διασώθηκαν νότια της Γαύδου

Χειροπέδες σε 28χρονο και 36χρονο

Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς πέρασαν στελέχη του Λιμενικού ως διακινητές των 47 μεταναστών που εντοπίστηκαν και διασώθηκαν σε λέμβο στα νότια της Γαύδου.

Δείτε: 47 μετανάστες εντοπίστηκαν σε λέμβο νότια της Γαύδου

Σε χθεσινή του ανακοίνωση το Λιμενικό γνωστοποίησε ότι πρόκειται για έναν 28χρονο και έναν 36χρονο, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των διασωθέντων αλλοδαπών. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα επτά (47) αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή 15 ν.μ. νότια της Γαύδου μεσημβρινές ώρες χθες, γίνεται γνωστό ότι συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 28 και 36 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των διασωθέντων αλλοδαπών.

Οι δύο αλλοδαποί, συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 5038/2023 «Είσοδος και έξοδος από την Ελληνική επικράτεια» ,του Ν. 3386/2005 «Παράνομη Είσοδος στη χώρα», του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση», καθώς και του άρθρου 45 του Π.Κ. «Συναυτουργία».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί