E. Βατσινά: Για την ΝΔ, η μικρομεσαία επιχείρηση είναι ο φτωχός συγγενής της οικονομίας

Κριτική στην Οικονομική Πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ άσκησε από το βήμα της Βουλής, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά

Το κλίμα απόγνωσης που είναι διάχυτο στην αγορά αλλά και στα ελληνικά νοικοκυριά καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έφερε στη Βουλή, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, Ελένη Βατσινά, κατά τη συζήτηση της επερώτησης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με θέμα: «Αδιαφανής, μεροληπτική υπέρ λίγων και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος η χάραξη και εκτέλεση της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας».

Ασκώντας κριτική στην ασκούμενη οικονομική πολιτική η κ.Βατσινά αναφέρθηκε σε μείζονα θέματα όπως η ακρίβεια, τα δάνεια και η στάση των τραπεζών, αλλά και στο πως καταφέρνουν να επιβιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού έχουν ελάχιστες ευκαιρίες να αντλήσουν ευρωπαϊκούς πόρους. Η ίδια σημείωσε πως “για την ΝΔ, η μικρομεσαία επιχείρηση είναι ο φτωχός συγγενής της Οικονομίας”. Η κ. Βατσινά μάλιστα αναφερόμενη στα χρηματοδοτικά εργαλεία και το πολυδιαφημισμένο Ταμείο Ανάκαμψης σημείωσε σκωπτικά: “Πάρτυ συμφερόντων: αυτές είναι οι μόνες λέξεις που περιγράφουν σωστά το τί κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ με το Ταμείο Ανάκαμψης και για ποιούς”.

Η Ηρακλειώτισσα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην ακρίβεια που σφυροκοπά επιχειρήσεις και καταναλωτές, σημειώνοντας πως αν και η Επιστήμη, η λογική και η ηθική λένε πως η στήριξη της θεμελίου λίθου κάθε οικονομίας, της μικρομεσαίας επιχείρησης, η Κυβέρνηση εδώ και 4,5 έτη πράττει το ακριβώς αντίθετο: Πάνω από 10 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνθηκαν μόνο σε 350 μεγάλες επιχειρήσεις και μόλις 1,5 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες.

Την ίδια ώρα, το τραπεζικό σύστημα βάζει εμπόδια στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, με δεδομένη την ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας και καθιστώντας σχεδόν αδύνατες τις νέες επενδύσεις, κλείνοντας την πόρτα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Όμως και η τρελή κούρσα των επιτοκίων καθιστά αδύνατη την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών δανείων με την κυβέρνηση “να διατυπώνει μάλλον την άποψη ότι δεν μπορεί να παρέμβει για να τη σταματήσει”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής, παραπέμποντας ωστόσο στη δεκαετία κατά την οποία “τα Δικαστήρια οριοθετούσαν δόσεις, επιτόκια και πρώτη κατοικία με νόμο του ΠΑΣΟΚ”.

“Δεν είναι ζήτημα πολιτικής. Είναι ζήτημα ηθικής και σε ποια πλευρά της Ιστορίας θέλετε να ανήκετε. Υπάρχει η πλευρά όπου χτυπάει η “καρδιά” της Οικονομίας, οι ελληνικές επιχειρήσεις – βράχοι της Οικονομίας μας, που τους άξιζε η ίση πρόσβαση στις παροχές και που δεν τους αξίζει η Κυβέρνησή σας” – κατέληξε η κ.Βατσινά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί