Νικολακόπουλος σε Βατσινά: Προτεραιότητά μας η Αττική – Το Α.Τ. Μαλεβιζίου καλύπτεται από άλλες υπηρεσίες

Νικολακόπουλος σε Βατσινά για το Α.Τ. Μαλεβιζίου: Προτεραιότητά μας η Αττική – Το Μαλεβίζι καλύπτεται από άλλες υπηρεσίες

Τί απαντά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στη βουλευτή Ηρακλείου για την ενίσχυση στο Α.Τ. Μαλεβιζίου που … δεν ήρθε ποτέ!

Στην παραδοχή ότι η έμφαση της Πολιτείας κατά την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών δίνεται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προχωρά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην απάντηση που υπογράφει ο υφυπουργός Ανδρέας Νικολακόπουλος στην ερώτηση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένης Βατσινά για την ενίσχυση του Α.Τ. Μαλεβιζίου. Ο ίδιος, πετά το “μπαλάκι” της ευθύνης σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες που λειτουργούν στην έκταση που καλύπτει το Α.Τ. Μαλεβιζίου, το οποίο δεν έτυχε καμίας ενίσχυσης παρά τις διαδοχικές οχλήσεις τόσο από τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών όσο και από κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Όπως είχε επισημάνει στην ερώτησή της η βουλευτής, το Α.Τ. Μαλεβιζίου αν και έχει υπό την ευθύνη του μεγάλη έκταση που ιδίως κατά την τουριστική περίοδο κατακλύζεται από τουριστικό πληθυσμό, ωστόσο δεν έχει χαρακτηριστεί ως Α.Τ. τουριστικού ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα να μην λαμβάνει την προβλεπόμενη ενίσχυση.

Στο πλαίσιο αυτό εκθέτοντας όλα εκείνα τα αριθμητικά στοιχεία που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα ενίσχυσης και υποστηρίζουν το αίτημα περί υπαγωγής στα τουριστικού ενδιαφέροντος Α.Τ. η κ.Βατσινά ζήτησε την, έστω και τώρα, ενίσχυση του τμήματος με προσωπικό, καθώς έμεινε εκτός της όποιας ενίσχυσης.

Όμως στην απάντησή του ο κ.Νικολακόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “οι εν λόγω πίνακες καταρτίστηκαν κατόπιν συνεκτίμησης αφενός των πραγματικών υπηρεσιακών αναγκών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν για το σύνολο των αστυνομικών Υπηρεσιών της χώρας και ιδιαιτέρως αυτών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) -η εδαφική αρμοδιότητα της οποίας συνιστά το μεγαλύτερο αστικό κέντρο με τις περισσότερες υπηρεσιακές ανάγκες”, δείχνοντας ότι σε προτεραιότητα μπαίνει η Αττική. 


Παράλληλα τονίζει ότι “η Δ.Α. Ηρακλείου υλοποιεί, στις περιοχές ευθύνης της (συμπεριλαμβανομένης της περιοχής εδαφικής αρμοδιότητας του Α.Τ. Μαλεβιζίου), τα εκπονηθέντα Ειδικά Επιχειρησιακά Σχέδια και βάσει αυτών, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της -πλέον της παράλληλης δραστηριοποίησης των υπόλοιπων ειδικών επιχειρησιακών Ομάδων (ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε. και Ο.Ε.Π.Τ.Α.)- διενεργούνται, σε καθημερινή βάση και καθ’ όλο το 24ωρο, επισταμένοι και συστηματικοί έλεγχοι, αλλά και εξειδικευμένες δράσεις (εποχούμενες περιπολίες, εξορμήσεις, συγκρότηση συνεργείων – ομάδων ελέγχων κ.α.)”

Γίνεται λόγος για ένα πλέγμα δράσεων αστυνόμευσης στις περιοχές εδαφικής αρμοδιότητας του Α.Τ. Μαλεβιζίου, με τον κ.Νικολακόπουλο να σημειώνει ότι πραγματοποιούνται περιπολίες και έλεγχοι, καθημερινά, από το Α.Τ. Μαλεβιζίου και τις λοιπές Υπηρεσίες αστυνόμευσης καθώς και το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, ενώ προγραμματίζονται ειδικές επιχειρησιακές δράσεις.

Σε δήλωσή της η κ.Βατσινά αναφέρει: “Η “καυτή” πατάτα της αστυνόμευσης και της εγκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες πέφτει για άλλη μια φορά στις “πλάτες” των λιγοστών αστυνομικών, που καλούνται να ξεπεράσουν τα ανθρωπίνως εφικτά, να διακινδυνεύσουν ακόμη και την ίδια τη ζωή τους, προσπαθώντας να ανταποκριθούν σε καθήκοντα που πολλαπλασιάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι ευθύνη της Πολιτείας να εξασφαλίσει την απαραίτητη ανθρωποδύναμη στις αστυνομικές υπηρεσίες. Το Α.Τ. Μαλεβιζίου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα Α.Τ. που αφήνεται … στην τύχη του, με την τουριστική κίνηση να έχει ήδη ξεκινήσει και το αστυνομικό προσωπικό να καλείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση χωρίς καμία στήριξη από την Πολιτεία, παρά τις διαδοχικές επισημάνεις τόσο από τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών όσο και μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων. Για άλλο ένα καλοκαίρι θα πρέπει να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας … στην Τύχη και τα Θεία, για να κυλήσουν όλα ομαλά”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί