Στέργιος Καλπάκης: Το «όλα έτοιμα» Μητσοτάκη ήταν τα 3.600 οργανικά κενά στην Πυροσβεστική

“Αποδείχτηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ψέματα”

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην χώρα μας με τις πυρκαγιές, είναι τραγική», δήλωσε στον 105.5 Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέργιος Καλπάκης.

«Ο κόσμος βλέπει τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας και τις περιουσίες του να χάνονται την ώρα που οι πυροσβέστες δίνουν ηρωική μάχη με τις φλόγες, στα πύρινα μέτωπα. Προφανώς πρώτο μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δεν γίνεται όμως την ίδια στιγμή να κλείνουμε τα μάτια στην τεράστια φυσική καταστροφή που συντελείται», δήλωσε ο κ. Καλπάκης. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, «ο κύριος Μητσοτάκης πριν από λίγο καιρό μας διαβεβαίωνε πως όλα είναι έτοιμα στο κομμάτι της πρόληψης, ενόψει του καλοκαιριού και της αντιπυρικής περιόδου. Τελικά αποδείχτηκε πως έλεγε ψέματα. Η έλλειψη συντονισμού είναι εμφανής. Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε με 3.600 οργανικά κενά στην Πυροσβεστική, γεγονός που καταδεικνύει ότι είναι εμφανείς και οι ελλείψεις». 

«Από την δική μας πλευρά τον Αύγουστο του 2021 είχαμε προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, προτείναμε ένα μακρόπνοο πλάνο για την αντιμετώπιση του φαινομένου που απασχολεί σήμερα όλο τον πλανήτη και ζητήσαμε μάλιστα να συσταθεί και διακομματική επιτροπή. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όμως γύρισε την πλάτη στην πρότασή μας», σημείωσε ακόμη ο κ. Καλπάκης. 

«Μέσα σε όλα όσα συντελούνται είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και το παιχνίδι ευθυνών το οποίο παίζει η κυβέρνηση. Είναι επικίνδυνη πρακτική. Αν δεν φτιαχτεί άμεσα ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων και ειδικά στο κομμάτι της πρόληψης, κάθε καλοκαίρι θα είμαστε δυστυχώς στο ίδιο έργο θεατές», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί