Αυταρχικό κράτος Μητσοτάκη: Μετά την Πανεπιστημιούπολη, επιδρομή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Σε συγκέντρωση καλούν οι φοιτητές (βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αστυνομίας στο campus του ΑΠΘ και συγκεκριμένα στη Σχολή Θετικών Επιστημών με αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται στις εισόδους του Αριστοτελείου. Αυτή είναι η δεύτερη επέμβαση των ΜΑΤ σε πανεπιστημιακούς χώρους μετά την πρωινή επέμβαση στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Δείτε:

Επέμβαση των ΜΑΤ στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης – Τρεις προσαγωγές

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ με προσαγωγές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

ThessToday.gr

Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ επιχείρησαν να εκκενώσουν τη Σχολή Θετικών Επιστημών με τους φοιτητές να τοποθετούν θρανία στην είσοδο του κτιρίου προκειμένου να τους εμποδίσουν.

Παράλληλα, φοιτητές βρίσκονται μπροστά από το κτίριο και φωνάζουν συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

Ορισμένες σχολές τελούν υπό κατάληψη εδώ και αρκετές εβδομάδες ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ισχυρή αστυνομική δύναμη υπάρχει στο χώρο της Σχολής με ΜΑΤ και μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ.

O Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού ΑΠΘ καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στην επέμβαση της αστυνομίας.

Ανακοίνωση και κάλεσμα για συγκέντρωση από το φοιτητικό σύλλογο του Φυσικού του ΑΠΘ:

«Ενώ κάναμε μπαρ στον πλάτανο της σχολής μας και επανοικοιοποιούμασταν το χώρο ήρθε διμοιρία ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στη σχολή. Ούτε πειθαρχικά ούτε διαγραφές έξω οι μπάτσοι από τις σχολές ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΘΕ!!
Σ.Φ. Φυσικού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί