Επέμβαση των ΜΑΤ στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης – Τρεις προσαγωγές

Στις 6 το πρωί ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, με την αστυνομία να λέει ότι η αιφνιδιαστική επέμβαση έγινε για να εντοπιστούν οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στην περιοχή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ απέκλεισαν τα κτίρια των φοιτητικών εστιών, χωρίς να επιτρέπουν την είσοδο ή την έξοδο από αυτά, ενώ στο εσωτερικό των κτιρίων αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποιούσαν ελέγχους σε όλους τους ορόφους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές, τριών ανδρών και μιας γυναίκας, ωστόσο η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας αναφέρει τελικά 3 προσαγωγές, δύο αλλοδαπών και ενός Έλληνα.

Όσο για τα «ευρήματα» της αστυνομικής επιχείρησης αφορούν τα συνήθη κενά μπουκάλια μπίρας (27 τον αριθμό, η αστυνομία τα αναφέρει προφανώς ως ένδειξη προετοιμασίας μολότοφ), «ρόπαλα», αλλά και 4 χειροβομβίδες κρότου λάμψης και 2 χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου (προφανώς απομεινάρια προηγούμενων συγκρούσεων των ΜΑΤ με φοιτητές), κράνη, λάπτοπ και γάντια, καθώς και μια «καμένη ελληνική σημαία», πανό και «πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου» – που απ’όσο ξέρουμε δεν συνιστούν κάτι παράνομο, αλλά βοηθούν τη δημιουργία εντυπώσεων από την αστυνομία.

To ρεπορτάζ του Open στο τέλος της επιχείρησης που μεταφέρει τον ισχυρισμό της αστυνομίας ότι οι προσαγωγές αφορούν 4 άτομα από ξένες χώρες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί