Στ. Κασσελάκης: Η Θεσσαλονίκη δεν είναι αυτό που έγινε το Σάββατο και χθες το βράδυ – Συνάντηση με τον δήμαρχο

(EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η πόλη δεν είναι αυτό που έγινε το Σάββατο και χθες το βράδυΗ Θεσσαλονίκη έχει ρόλο στην προοδευτική ανάπτυξη της Ευρώπης και της Ελλάδας». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα Δευτέρα (11/3) το πρωί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη.

Στέφανος Κασσελάκης Στέλιος Αγγελούδης Θεσσαλονίκη
(EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

«Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι ο κάθε Έλληνας κάθε Ελληνίδα πρέπει να έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την ευτυχία του/ της και όχι σε βάρος της ευτυχίας του άλλου. Δεν είναι θέμα τι κάνει κανείς στον υπνοδωμάτιό του. Είναι θέμα του πώς γεννιέσαι και είσαι ευτυχισμένος στη χώρα σου, στην πόλη σου και δεν αναγκάζεσαι να φύγεις στην Αθήνα και στο εξωτερικό για να ζήσεις τη ζωή σου και αυτό αφορά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να λέγεται συμπρωτεύουσα μόνο στο όνομα αλλά και σε έμπρακτο επίπεδο. Πρέπει να υπάρξει αποκέντρωση και η Θεσσαλονίκη έχει να παίξει ρόλο σε αυτό το διακύβευμα που αφορά όλη τη Μακεδονία και πρέπει να βρούμε τρόπους η Θεσσαλονίκη να αναδειχθεί όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά να γίνει πιο φιλική, πιο πράσινη πιο διασυνδεδεμένη» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταδίκασε την χθεσινή φραστική επίθεση στον Στ. Κασσελάκη, στον αστυνομικό και όπως είπε, περισσότερο στα δύο τρανς άτομα. «Αυτό είναι απαράδεκτο, χυδαίο και προκλητικό. Δεν είναι αυτή η Θεσσαλονίκη, το χρώμα της είναι πιο φωτεινό, πιο πολύχρωμο και πιο δημοκρατικό. Δεν είναι μόνο τα συμβάντα αυτά που χρήζουν αστυνομικής διερεύνησης αλλά πρέπει να δούμε τις αιτίες που νεαρά άτομα βιαιοπραγούν αναίτια σε κεντρικά σημεία της πόλης» ανέφερε.

«Προτιμούμε τη Θεσσαλονίκη με την πολύχρωμη, αναπτυξιακή και δυναμική ματιά. Ο όρος της συμπρωτεύουσας ήταν το χάπι της απώλειας της συλλογικής μνήμης. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό» συνέχισε ο Στέλιος Αγγελούδης. «Μας ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη να σταθεί στα πόδια της, να είναι αυτό που αξίζει, να είναι το ιστορικό της αποτύπωμα μια δυναμική πόλη που διεκδικεί» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
 

Δείτε:

Ρατσιστική βία: Ομαδική επίθεση σε δύο νεαρά τρανς άτομα στη Θεσσαλονίκη- Μπήκαν σε εστιατόριο για να γλιτώσουν (βίντεο)

Κασσελάκης για ομοτρανσφοβική επίθεση: Όταν ο κυρίαρχος λαός μετατρέπεται σε όχλο δεν έχουμε τίποτα καλό να περιμένουμε

Κάτι δεν πάει καλά – Απίστευτες εικόνες στη Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι απείλησαν τον Στέφανο Κασσελάκη (βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί