Φουλ της ακροδεξιάς ο Σαμαράς: «Επικίνδυνο» το νομοσχέδιο, η ΝΔ δεν έπρεπε να το φέρει προς ψήφιση

“Δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών”

Σφοδρά πυρά επί παντός επιστητού κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για το ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε μια άκρως δεξιά ιδεολογική τοποθέτηση χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας πως η ΝΔ δεν έπρεπε να το φέρει προς ψήφιση. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως η ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο δεν αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, προσθέτοντας πως προφανώς θα το καταψηφίσει.

«Ο γάμος ομοφύλων δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα, ούτε συνιστά διεθνή υποχρέωση της χώρας. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης. «Ο γάμος προσφέρει το δικαίωμα της τεκνοθεσίας. Δεν μιλάμε μόνο για το δικαίωμα δύο ενηλίκων, αλλά και το δικαίωμα των ανηλίκων και στους δύο γονείς», είπε και ανέφερε περιπτώσεις που παιδιά δεν έχουν έναν από τους δύο γονείς. «Αυτές τις περιπτώσεις τις στερεί η μοίρα, όχι η Πολιτεία», πρόσθεσε.

«Όταν το κράτος δίνει παιδιά στην επίβλεψη δύο μανάδων ή πατεράδων, τους αφαιρεί οριστικά το δικαίωμα σε μάνα και πατέρα παραβιάζοντας το δικαίωμα των παιδιών» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στα παιδιά που ζουν ήδη σε περιβάλλον από ομόφυλα ζευγάρια ισχυρίστηκε πως «αυτό μπορεί να καλυφθεί με μία απλή συμβολαιογραφική πράξη, ή με μία προσθήκη στο σύμφωνο συμβίωσης δηλαδή στο υπάρχον νομικό πλαίσιο».

«Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να έχουν και μάνα και πατέρα. Υπάρχουν βέβαια και η περίπτωση που οι γονείς χωρίζουν ή χάνουν γονιό αυτό τους το στερεί η μοίρα. Με τον γάμο ομοφύλων η πολιτεία τους στερεί τη μάνα και τον πατέρα και τώρα θα υπάρχει πραγματική σύγχυση στα παιδιά» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Το πρόβλημα που πάνε να λύσουν δεν είναι τα παιδιά. Αλλάζουν τον ίδιο τον θεσμό της οικογένειας. Αυτή που υπήρχε πάντα με μάνα και πατέρα. Και αυτούς τους ρόλους δεν μπορεί να τους υποκαταστήσει οτιδήποτε άλλο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί