Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Με «εντέλλεσθε» του διοικητή φεύγει πριν καν αναλάβει ο νέος αναισθησιολόγος, ακόμη και μετά τον θάνατο του 17χρονου Μάριου

Ο διοικητής υποχρεώνει τον αναισθησιολόγο να πραγματοποιεί έως και εννέα εφημερίες στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και έτσι πρακτικά δεν θα μπορεί να εφημερεύει στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Μια ακόμα κίνηση που αποδεικνύει πώς πραγματικά λειτουργεί η διασυνδεμένη διοίκηση των Νοσοκομείων του Λασιθίου έγινε γνωστή χθες και αφορά την μετακίνηση του αναισθησιολόγου και νέου δημοτικού συμβούλου Ιεράπετρας, Πέτρου Αντωνάκη, από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας η οποία πρακτικά διακόπτεται με εντολή του διοικητή Μανώλη Ανδρεαδάκη.

Όπως αναφέρει το Ράδιο Λασίθι, ο κ. Αντωνάκης μετά την εκλογή του ως Δημοτικός Σύμβουλος έκανε χρήση του δικαιώματός του να μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας η οποία πρόσφατα έγινε δεκτή και εγκρίθηκε από τον Υπουργό Υγείας και ο κ. Αντωνάκης ανέλαβε καθήκοντα την περασμένη Δευτέρα.

Με το χθεσινό «εντέλλεσθαι» ο κ. Ανδρεαδάκης υποχρεώνει τον κ. Αντωνάκη να πραγματοποιεί έως και εννέα εφημερίες στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και έτσι πρακτικά δεν θα μπορεί να εφημερεύει στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Το θέμα συζητήθηκε έκτακτα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων και τον ίδιο τον κ. Αντωνάκη να παρουσιάζουν την αρνητική κατάσταση που έχει ήδη δημιουργηθεί.

Μετά από μια πολύ έντονη συζήτηση αποφασίστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα η έκδοση ενός ψηφίσματος με το οποίο εκφράζεται η αγανάκτηση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητείται από τον κ. Ανδρεαδάκη να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του. Το ψήφισμα θα φτάσει στον Υπουργό Υγείας και τους δύο βουλευτές του νομού και εφόσον δεν υπάρξει άμεσα αλλαγή της απόφασης θα γίνει έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες.

Άμεσα πρόκειται να συνεδριάσει και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη απόφαση και, όπως ακούστηκε από τον πρόεδρο κ. Βλασσάκη, θα τεθεί εκ νέου το ζήτημα του αυτοδιοίκητου του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί