Για τέταρτη εβδομάδα στους δρόμους οι φοιτητές κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων – Ηχηρό «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Βίντεο & φωτο)

(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

«Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, ποτέ δεν θα ιδρύσετε σχολές ιδιωτικές», «Ιδιωτικές σχολές θέλει η ΝΔ να φτιάξει, το άρθρο 16 κανείς δεν θα πειράξει», «Τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι οι πρυτάνεις, τα ΜΑΤ κι οι εισαγγελείς». Με τα συνθήματα αυτά να δονούν την ατμόσφαιρα, το κέντρο της Αθήνας έχει πλημμυρίσει για άλλη μια Πέμπτη, την τέταρτη στη σειρά, στο αγωνιστικό ραντεβού στα Προπύλαια από χιλιάδες φοιτητές που στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

φοιτητές Προπύλαια
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)

Ο Χάρης, φοιτητής της Ιατρικής μίλησε στο avgi.gr και τον Κώστα Παπαντωνίου για τη μαζική συνέλευση στη σχολή που έγραψε ιστορία, όπου οι πρώτοι των πρώτων αποφάσισαν κατάληψη. «Μετά από 15 χρόνια, που έχει να δει τόσους πολλούς φοιτητές σε ένα αμφιθέατρο, ο Σύλλογός μας συζήτησε απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και πήρε αγωνιστική απόφαση με απόλυτη πλειοψηφία» είπε, σημειώνοντας ότι υπήρχε μια συγκροτημένη προσπάθεια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να λοιδορήσει αυτή τη συνέλευση κάνοντας λόγο για μειοψηφίες.

«Εμείς ως μελλοντικοί γιατροί κιόλας βλέπουμε αυτό το πράγμα να μας απασχολεί και πιο άμεσα δεδομένου ότι έχουν εξαγγείλει ότι η πρώτη σχολή, η οποία θα φέρουν θα είναι η ιδιωτική ιατρική στο Ελληνικό. Τη CVC κιόλας και με όρους οικογενειοκρατίας, γιατί στη CVC είναι στέλεχος η κόρη του Μητσοτάκη. Και μάλιστα έχουμε ακούσει ότι βάζουν τα πρώτα θεμέλια χωρίς να έχει περάσει καν ο νόμος» υπογράμμισε. 

φοιτητές Προπύλαια
(INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Συλλαλητήρια είναι σε εξέλιξη επίσης σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, καθώς και σε δεκάδες άλλες πόλεις της περιφέρειας. Ταυτόχρονα υπό κατάληψη είναι πάνω από 200 σχολές και υπάρχει κάλεσμα σε πανελλαδική πορεία, με παρουσία σχολών απ’ όλη τη χώρα την ερχόμενη Πέμπτη (8/2). «Να βουλιάξει η Αθήνα» τονίζουν οι φοιτητές.

Σημειώνεται ότι στο πλευρό των φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια είναι η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής  καθώς και η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, που έχουν προκηρύξει και στάση εργασίας 11 το πρωί με 2 το μεσημέρι για να διευκολύνουν τη συμμετοχή των καθηγητών και των δασκάλων.

φοιτητές Προπύλαια
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί