Εφετείο Αν. Κρήτης: Ανατροπή, με καταδίκη της αναισθησιολόγου κατά πλειοψηφία, για το θάνατο της Μελίνας

Φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε κατά πλειοψηφία, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης στην κατηγορούμενη αναισθησιολόγο, αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας μετά από εγχείρηση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στην Κρήτη το 2015.

Η υπεράσπιση της αναισθησιολόγου, είχε ζητήσει να της αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς και του πρότερου έντιμου βίου, ενώ στις πρώτες δηλώσεις ο πατέρας της ανέφερε ότι μετά από 8 χρόνια «επιτέλους ακούσαμε τα αυτονόητα» και η αναισθησιολόγος «είναι ένοχη».

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Δεκεμβρίου του 2015 η 4χρονη Μελίνα εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια». Αρχικά η ανήλικη πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.

Την Δευτέρα το κοριτσάκι εισήχθη για το προγραμματισμένο χειρουργείο. Κατά την διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή.

Τέλος σημειώνεται ότι πρωτόδικα η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος είχε κριθεί αθώα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί