Εξεταστική για τα Τέμπη: Προσωπικά δεδομένα ιατρικού χαρακτήρα του νεκρού μηχανοδηγού από τη ΝΔ για να καλύψει τον Καραμανλή

Μετά την προσπάθεια της ΝΔ να αποδομήσει μάρτυρες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 προκειμένου να βγάλει «λάδι» τον Κώστα Καραμανλή, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης ανέλαβε τον πολιτικά βρώμικο ρόλο να φέρει στην Επιτροπή προσωπικά δεδομένα ιατρικού χαρακτήρα του νεκρού μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από σχετικά δημοσιεύματα του iefimerida.gr και του powergame.gr.

Ο εισηγητής της ΝΔ, προσπαθώντας να διαχύσει τις ευθύνες, ζήτησε ομόφωνη απόφαση για να πέσει «μαύρο» στην Εξεταστική και να μπορέσουν να συζητηθούν off camera απόρρητα ιατρικά δεδομένα για τον μηχανοδηγό που βρήκε τραγικό θάνατο.

Σκοπός του κ. Τσαβδαρίδη ήταν να αποδείξει πως ο εν λόγω μηχανοδηγός δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση λόγω βεβαρημένου παρελθόντος σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αποδώσει ευθύνες στη ΡΑΣ, καθώς σήμερα εξετάζεται η πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής, Ιωάννα Τσιαπαρίκου.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση απέρριψε το αίτημα, προτείνοντας να μην γίνουν λεπτομερείς αναφορές στην κατάσταση υγείας του μηχανοδηγού, κάτι που δεν θέλησε να τηρήσει ο κ. Τσαβδαρίδης.

«Θα ακουστούν σοβαρά πράγματα για την κατάσταση υγείας του μηχανοδηγού» είπε εισαγωγικά ο εισηγητής της πλειοψηφίας, πιστώνοντας στην αντιπολίτευση το γεγονός ότι η διαδικασία γίνεται δημόσια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας του μηχανοδηγού, με το documentonews.gr να επιλέγει να μην αναπαραγάγει τα λεγόμενα του κ. Τσαβδαρίδη ως ένδειξη σεβασμού στον νεκρό και την οικογένεια του.

Μετά την έναρξη εξέτασης της μάρτυρα από τον εισηγητή της συμπολίτευσης, η κ. Τσιαπαρίκου περιέγραψε λεπτομερώς τη διαδικασία με την οποία πιστοποιείται η επάρκεια των μηχανοδηγών, στην οποία εμπλέκονται καρδιολόγος, ψυχίατρος, νευρολόγος, ωτορινολαρυγγολόγος και οφθαλμίατρος.

Μάλιστα, η κ. Τσιαπαρίκου αποκάλυψε πως υπάρχει πιστοποιητικό υγείας για τον συγκεκριμένο μηχανοδηγό, προσκομίζοντας το στην Επιτροπή, γεγονός που τίναξε τις επιδιώξεις της ΝΔ στον αέρα.

Αρνούνται δύο μάρτυρες να καταθέσουν 

Με επιστολή τους στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών, οι μάρτυρες, Αθανάσιος Βούρδας (διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ 2015-2017) και Χρήστος Διονέλης (αντιπρόεδρος ΕΡΓΟΣΕ 2015-2017, διευθύνων σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ 2017-2019), γνωστοποίησαν πως αρνούνται να καταθέσουν διότι εναντίον τους έχει ασκηθεί δίωξη μετά το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717.

Το νομικό επιχείρημα των δύο υπό κλήση μαρτύρων είναι πως ενδέχεται να αυτοενοχοποιηθούν δια των καταθέσεων τους, με την Επιτροπή να αποφασίζει να τους ξανακαλέσει. Ωστόσο, επί της ουσίας η συμπολίτευση έδωσε διέξοδο στους κ.κ. Βούρδα και Διονέλη να αποστείλουν υπόμνημα την ώρα που ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, επέμενε πως το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Επιπλέον, ο κ. Κόκκαλης επισήμανε πως οι μάρτυρες μπορούν να μην απαντήσουν τις ερωτήσεις που αφορούν τη σύμβαση 717, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλο, -ο οποίος χαρακτήρισε προσφάτως «γουρλίδικη» την Εξεταστική- να βρίσκει ευκαιρία για πολιτική σπέκουλα.

«Απομονώνετε την 717 από το δυστύχημα» είπε, εννοώντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση μετατοπίζεται ως προς τη σύνδεση της διαβόητης σύμβασης με τη σιδηροδρομική τραγωδία. Επ΄ αυτού, ο κ. Κόκκαλης αντέτεινε πως δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο ο κ. Μαρκόπουλος τη στιγμή που ο ίδιος επιμένει ότι οι μάρτυρες πρέπει να κληθούν για να καταθέσουν και να μην αρκεστεί η Επιτροπή στην αποστολή υπομνήματος.

Πηγή: documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί