Κριτική για το έγκλημα των Τεμπών και τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ από τον Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (Βίντεο)

Προτάσεις για την ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου

Ασκώντας κριτική στις κυβερνητικές επιλογής για τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ, καυτηριάζοντας την πολιτική της τελευταίας 5ετίας στον σιδηρόδρομο που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών και καταθέτοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το μέλλον του σιδηροδρόμου, πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση του Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση ενημέρωσης για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

«Αυτό που συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 άλλαξε τις ζωές πάρα πολλών συμπολιτών μας και θα πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων τη λογική και την σκέψη του πολιτικού συστήματος γύρω από το ζήτημα των υποδομών» ανέφερε στην έναρξη της τοποθέτησής του ο Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος

Ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άσκησε επίσης έντονη κριτική για τον ορισμό του μεταβατικού Προέδρου του ΟΣΕ κ. Γραμματίδη, ο οποίος κάλυπτε με νομικές υπηρεσίες την Hellenic Train, κάτι που λόγω των σχετικών οικονομικών διεκδικήσεων του ΟΣΕ, αποτελεί την επιτομή της σύγκρουσης συμφερόντων. «Στην τοποθέτησή σας κ. Σταϊκούρα μιλήσατε για αλλαγές στη διοίκησης του Οργανισμού και δεν αναφέρατε ένα όνομα. Τώρα καταλαβαίνουμε το γιατί…» είπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον κ. Τερεζάκη, ο οποίος ψευδομαρτύρησε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής «Είναι το πρόσωπο που παραδέχθηκε ότι είχε τα ηχητικά από την πρώτη μέρα αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει πώς αυτά κυκλοφορούν μονταρισμένα πριν τα λάβουν οι αρμόδιες αρχές. Γιατί τον στηρίζεται τόσο λυσσαλέα;»

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε επίσης στη Σύμβαση 717, στα προβλήματα που παραμένουν στο δίκτυο Αθήνας – Θεσσαλονίκης όπου ακόμη υπάρχει σημείο με μονή γραμμή λόγω της κακοκαιρίας Ντάνιελ, ζητώντας σαφή χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθεί η διπλή γραμμή, μίλησε για τα δίκτυα και τη διασύνδεση της Ελλάδας με τη δυτική Ευρώπη μέσω του άξονα Αλεξανδρούπολης – Ηγουμενίτσας και αναρωτήθηκε γιατί σταματάει ο όλος σχεδιασμός στη Θεσσαλόνικη και δεν προχωράει περαιτέρω.

Ο Χάρης Μαμουλάκης δεν παρέλειψε να αναφέρει για μια ακόμη φορά στο Κοινοβούλιο το πόσο φιλικά για το περιβάλλον είναι τα μέσα σταθερής τροχιάς, ενώ καυτηρίασε την συνολική αποδόμηση του μέσου που ακολουθήθηκε την τελευταία 5ετία από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον πρώην, μοιραίο Υπουργό Κώστα Καραμανλή. Επίσης, αναρωτήθηκε γιατί αποδομήθηκε η ασφάλεια και η εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και φτάσαμε στη μοιραία βραδιά των Τεμπών και κατέληξε με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ως αξιόπιστη και με τεκμηριωμένο λόγο Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν μένει απλά σε όσα οφείλει να κάνει και να καταγγείλει, όπως τα θέματα διοικήσεως. Αλλά καταλήγουμε σε διακριτές προτάσεις που περιλαμβάνουν την άμεση επίλυση του ζητήματος χρηματοδότησης όλων των σιδηροδρομικών εμπλεκομένων, το ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα στα έργα, την ενίσχυση του ΟΣΕ με μόνιμο προσωπικό, δεδομένου ότι υπάρχουν περισσότερες από 1.000 κενές οργανικές θέσεις, αλλά και τα μεγάλα οραματικά έργα. Αυτά που πρέπει πάντα να έχουμε στο νου μας, για να προχωρήσει η χώρα πιο μπροστά. Όπως είναι η σιδηροδρομική Εγνατία αλλά και ένα τρένο στην Κρήτη. Ο προαστιακός Ηρακλείου, ένα οραματικό έργο από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου, που πρέπει να υλοποιηθεί.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί