Ο δήμαρχος Πύργου καταγγέλλει εκβιασμούς και απειλές από εκδότη – καναλάρχη

Απειλητικά και εκβιαστικά μηνύματα φέρεται να έστειλε εκδότης ιστορικής εφημερίδας και καναλάρχης της Ηλείας ο οποίος φέρετε να έχει στενές σχέσεις με τη ΝΔ, στον απερχόμενο δήμαρχο Πύργο, Τάκη Αντωνακόπουλο, με σκοπό τη διάθεση χρημάτων από τα ταμείο του Δήμου για την προβολή και κάλυψη διάφορων εκδηλώσεων.

Το θέμα ανακαλύπτει σήμερα στο πρωτοσέλιδο της η «Εφημερίδα των Συντακτών» που σύμφωνα με την εφημερίδα ο  Τ. Αντωνακόπουλος έχει προχωρήσει, μάλιστα, σε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου, ενώ δημοσιεύει και μια σειρά μηνυμάτων που επιβεβαιώνουν τα όσα κατήγγειλε ο δήμαρχος της πόλης της Πελοποννήσου.

«Επειδή έχουν πάρει τα μυαλά σου αέρα, κοντέ και αρχιμαλα…, λοιπόν θα σε πάω γα…ντας μέχρι να σε τελειώσω κωλόπαιδο… που δεν αναγνωρίζεις τέσσερα χρόνια στήριξη, κατανόηση και διάθεση συνεργασίας». Αυτό είναι ένα από τα μηνύματα που φέρεται να έστειλε ο εκδότης στον Τάκη Αντωνακόπουλο.

«Τάκη, για απόκριες. 1. Live streaming, 2. Όλα τα εκτυπωτικά, 3. Δημοσιότητα σε όλα τα Μέσα μας. Μην δοθεί τίποτα απ’ όλα αυτά σε… άλλους ενδιαφερόμενους. Αρκετά τους έχουν δοθεί!!!», φέρεται να έστειλε ο εκδότης σε ένα άλλο μήνυμα, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει το μονοπώλιο προβολής και κάλυψης των εκδηλώσεων του δήμου Πύργου για τις Απόκριες.

Επειδή όμως υπήρχε κι άλλος ενδιαφερόμενος για τις εκδηλώσεις των Αποκριών, ο Τάκης Αντωνακόπουλος έλαβε και νέο μήνυμα στο κινητό του, αυτή τη φορά αποστολέας φέρεται να είναι ο αδελφός του εκδότη, το οποίο ανέφερε: «Τα 2.000 που δίνεις στο ΙΟΝΙΟ (σ.σ. προφανώς εννοεί το Ionian TV, περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι με έδρα την Πάτρα) να τα δώσεις στην OPT να βγάλει το καρναβάλι (από το πολιτιστικό μέσω του Π). Εάν έρθει το ΙΟΝΙΟ στον Πύργο δεν υπάρχει… κλίμα συζήτησης».

Στη συνέχεια, με αφορμή το 1ο Pyrgos Food Festival (πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Αυγούστου λιμάνι του Κατάκολου), συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες, το οποίο συνδιοργάνωσε η ιστορική εφημερίδα με τον Δήμο Πύργου και με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο απερχόμενος δήμαρχος έλαβε το εξής μήνυμα: «Τάκη, 1. Την προσφορά που στείλαμε για το Food Festival ήταν 20.000 και είπες να το βάλουμε 15.000 και συνδιοργάνωση με ΔΠ. Το κάναμε, δεν μου είπες όμως ότι οι άλλες 7.000 που έχει ο κωδικός θα κάνει… φεστιβάλ μπύρας… ο άνεργος ΑΑ με το Εν Λευκώ και θα το χρηματοδοτήσει ο Δήμος… 2. Τη μελέτη και την τεχνική έκθεση για τις κάμερες βασανίζομαι από το 22 και ακόμα δεν έχει προχωρήσει», αναφέρει το μήνυμα το οποίο φέρεται να έστειλε ο Κ.Β. στον δήμαρχο Πύργου στις 15 Ιουνίου, περίπου 2 μήνες πριν και ενώ ο δήμος είχε προγραμματίσει ένα άλλο φεστιβάλ μπύρας μέσα στην πόλη.

Μερικά από τα μηνύματα (sms) που φέρεται να έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος από εκδότη τοπικής εφημερίδας, τους τελευταίους μήνες

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ το Pyrgos Food Festival διαφημιζόταν ως μια εκδήλωση στη οποία η είσοδος θα ήταν ελεύθερη, τελικά είχε αντίτιμο. Τα ερωτήματα που προκύπτουν εν προκειμένω είναι ουκ ολίγα, όπως σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

  1. Πώς επιτράπηκε η επιβολή αντιτίμου σε μια εκδήλωση που είχε χρηματοδοτηθεί προκειμένου να είναι ελεύθερη η είσοδος για το κοινό;
  2. Ποιος εισέπραξε τα έσοδα;

Η σύνδεση με τη Νέα Δημοκρατία

Διευθύνων Σύμβουλος στις εταιρείες του Ομίλου είναι σύμφωνα με το βιογραφικό του, όπως είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, ο κ. Ε.Β. (γιος του εκδότη και καναλάρχη), ο οποίος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2019, αλλά και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί.

Αυτό που είναι σίγουρα γνωστό είναι ότι ο Όμιλος τα έχει πολύ καλά με το Μέγαρο Μαξίμου. Αν ανατρέξει κανείς στη λίστα Πέτσα και στις χρηματοδοτήσεις του Περιφερειακού Τύπου θα διαπιστώσει ότι πήρε τη μερίδα του λέοντος σε σχέση με τα υπόλοιπα ΜΜΕ του νομού (στην Ηλεία κυκλοφορούν εδώ και χρόνια περισσότερες από μία ημερήσιες εφημερίδες). Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα πήρε 12.000 ευρώ την ώρα που οι υπόλοιπες δύο εφημερίδες της Ηλείας πήραν από κοινού τα μισά. Άλλα 1.200 ευρώ πήρε το site της εφημερίδας, 2.480 ευρώ πήρε ο ραδιοφωνικός σταθμός και άλλα 6.200 ευρώ πήρε το τηλεοπτικό κανάλι του Ομίλου.

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι, σε εκδήλωση που έγινε για τα 120 χρόνια της εφημερίδας, παραβρέθηκαν κυβερνητικά στελέχη, ενώ και στις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η εφημερίδα παρελαύνουν υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ, φανερώνοντας έτσι την προνομιακή της σχέση με το κυβερνών κόμμα.

Τ. Αντωνακόπουλος: Η οικογένεια Β. απαιτούσε υποδείκνυε, προειδοποιούσε, απειλούσε

«Με ενημέρωσε ο Γ.Κ. ότι είδε στη Διαύγεια ότι πέρυσι παρά το γεγονός ότι είχε πει ότι θα συνεργαστείς με μας, η εντολή σου… παραβιάστηκε και δόθηκε τελικά αλλού και η Pro… πήρε τελικά το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ. Αν γίνει το ίδιο φέτος, αυτό αποτελεί Casus Belli. Καλό σου βράδυ». Αυτό είναι άλλο ένα μήνυμα το οποίο φέρεται να έστειλε μέλος της εκδοτικής οικογένειας στον απερχόμενο δήμαρχο Πύργου.

«Από την οικογένεια Β. δεχόμουν γραπτά μηνύματα, και όχι μόνο, απαιτήσεων για δουλειές, υποδείξεων, προειδοποιήσεων και απειλών», είπε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Τάκης Αντωνακόπουλος, ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε γιατί δεν είχε καταγγείλει όλα τα παραπάνω το προηγούμενο διάστημα, απάντησε: «Διότι είχαμε δώσει προτεραιότητα στην παραγωγή έργου, όπως φαίνεται σήμερα. Άποψή μας ήταν, εμείς προχωράμε στον δρόμο μας και τα σκυλιά μπορούν να γαβγίζουν. Περιμέναμε να περάσουν οι εκλογές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί