Εκβιασμοί κυβέρνησης στα ΑΕΙ, μέσω Γεωργιάδη: Κόψιμο χρηματοδότησης αν δεν μπει η αστυνομία και δεν γίνουν τηλεξετάσεις

Σε ωμό εκβιασμό σε βάρος των πρυτάνεων στα πανεπιστήμια προχώρησε ο Άδωνης Γεωργιάδης καθώς απείλησε με κόψιμο της χρηματοδότησης σε όσους διαφωνήσουν με τις τηλεξετάσεις και δεν δεχτούν να μπει η αστυνομία για να καταστείλει τις καταλήψεις.

«Προσωπικά πιστεύω ότι όταν κάποιος πρύτανης διαφωνήσει με την ηλεκτρονική διαδικασία των εξετάσεων των μαθημάτων και ταυτόχρονα αρνηθεί να φέρει την αστυνομία στο πανεπιστήμιο για να λυθεί η κατάληψη, δηλαδή το να μην πάρει μέτρα ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη κατεύθυνση, εκεί θα μπορούσε το υπουργείο Παιδείας να διερευνήσει άλλους τρόπους, όπως είναι το θέμα της χρηματοδότησης στο πανεπιστήμιο. Αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν οι πρυτάνεις δεν δείξουν κανένα ενδιαφέρον για να προχωρήσει η πανεπιστημιακή ζωή».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης συνέχισε τις προκλήσεις, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι επιτακτικό για να «τελειώνει το τελευταίο άπαρτο κάστρο της άκρας Αριστεράς».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «η βία της άκρας αριστεράς στα πανεπιστήμια είναι μία ζοφερή πραγματικότητα. Ένας από τους λόγους που η ανάγκη ίδρυση μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων είναι ακόμα πιο επιτακτική. Για να απαλλαγούμε από όλες αυτές τις νοοτροπίες. Με το νόμο αυτό κάπου τελειώνει το τελευταίο άπαρτο κάστρο της άκρας Αριστεράς, στην Ελλάδα. Δεν τους έχει μείνει άλλο».

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που το κύμα καταλήψεων γιγαντώνεται, καθώς οι φοιτητές έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο Κυριάκος Πιερρακάκης με εγκύκλιο ζήτησε από τα πανεπιστήμια να εφαρμόσουν τηλεξετάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί