Πρόεδρος εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: «Μισές αλήθειες – ολόκληρα ψέματα ή Με TikToK δεν γίνεται υγεία»

Τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού μέσω του TikToK σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Μισές αλήθειες – ολόκληρα ψέματα η Με TikToK δεν γίνεται υγεία

Στα καυτά θέματα που απασχολούν τον λαό σχετικά με το δημόσιο σύστημα Υγείας «απάντησε» ο πρωθυπουργός (σε βίντεο στο TikTok) λέγοντας μισές αλήθειες και εξολοκλήρου ψέματα.

Μίλησε για 6.500 προσλήψεις υγειονομικών το 2024 σε Κέντρα Υγείας και δημόσια νοσοκομεία. Ακόμα και αν μιλάμε για μόνιμο προσωπικό, πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό αφού από τα δημόσια νοσοκομεία λείπουν τουλάχιστον 6.500 μόνιμοι γιατροί, πάνω από 25.000 νοσηλευτές, σύμφωνα με τα κουτσουρεμένα οργανογράμματα των νοσοκομείων. Ο πρωθυπουργός συνεχίζει, όπως οι προηγούμενοι, να κάνει γαργάρα το αίτημα για την άνευ όρων μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, δεν λέει κουβέντα για τις απολύσεις των παρατασιακών ειδικευόμενων γιατρών από τον Γενάρη του 2024, που θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στη λειτουργία ολόκληρων τμημάτων. Κάνει επίσης μια λαθροχειρία: Αρκετές από αυτές τις 6.500 προσλήψεις θα είναι συμβασιούχοι που ήδη υπηρετούν. Αρα δεν μιλάμε για 6.500 νέους εργαζόμενους στο ΕΣΥ αλλά για πολύ λιγότερους.

Μίλησε για την ενίσχυση της ΠΦΥ με τη μετονομασία των αγροτικών γιατρών σε προσωπικούς γιατρούς. Πρόκειται για μέτρο ενταγμένο στην παραπέρα προώθηση του περίφημου «gate keeping», στον έλεγχο και τη μείωση των δαπανών, στην ενίσχυση της λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ως φραγμού προς τα νοσοκομεία και προς τους γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, με παρεχόμενες υπηρεσίες πιο κάτω και από τα λίγα, για λίγους και για λίγα, εξασφαλίζοντας στους ασθενείς ένα υποτυπώδες πακέτο παροχών Υγείας, συνταγογράφησης και στοιχειωδών εξετάσεων για ορισμένα προβλήματα υγείας και όχι για όλα, για συγκεκριμένες ώρες της μέρας, για κάποιες μέρες τη βδομάδα και όχι 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα, 30 μέρες τον μήνα, 365 μέρες τον χρόνο.

Εκανε λόγο για «μισθολογικές αυξήσεις» στους γιατρούς της τάξης του 10% και οικονομικά κίνητρα για πρόσληψη γιατρών στις άγονες περιοχές και στους νοσηλευτές αύξηση του επιδόματος επικινδυνότητας Οι περιβόητες αυξήσεις όχι μόνο δεν αναπληρώνουν τις μισθολογικές απώλειες των προηγούμενων ετών αλλά ούτε καν τις εισοδηματικές απώλειες λόγω τιμάριθμου από την ψήφιση του νόμου μέχρι σήμερα. Η περίφημη αύξηση του επιδόματος του ανθυγιεινού επιδόματος με αντιεπιστημονικό τρόπο κατηγοριοποιεί τις ειδικότητες υγειονομικών με αποτέλεσμα είτε να μειώνεται το χορηγούμενο επίδομα, είτε να εξαιρούνται κλάδοι και ειδικότητες από τη χορήγησή του. Αυτό σημαίνει έμμεση αμφισβήτηση ότι τα νοσοκομεία ως χώροι εργασίας συνιστούν ανθυγιεινό περιβάλλον.Από την άλλη συνεχίζει την διαχρονική κοροϊδία της μη ένταξης στα ΒΑΕ επαγγέλματα όσων εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες

Ενδεικτικά οι νοσηλευτές στην πολυκλινική της ΑΕΜΥ (εντάσσονται στην κατηγορία Β και όχι στην κατηγορία Α) μαζί με τους νοσηλευτές σε ΚΥ, οι εργαζόμενοι με έκθεση σε ιοντίζουσα ακτινοβολία (επεμβατική ακτινολογία, πυρηνική ιατρική), οι εργαζόμενοι με επαγγελματική έκθεση σε καρκινογόνους και μεταλλαξιογόνους παράγοντες κινδύνου (π.χ. κυτταροστατικά αντιμετωπίζονται ως κατηγορία β ή και γ), οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στα δημόσια νοσοκομεία (εντάσσονται στην κατηγορία γ)

.Σε περίπτωση άγονων προκηρύξεων, η κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες σε γιατρούς κ νοσηλευτές που δεν έρχονται στο σύστημα Λες και δεν γνωρίζει την αιτία που δεν είναι άλλη από τις συνθήκες εργασίας η επιστημονική απαξίωση και οι οικονομικές απολαβές

Απέναντι στα ψέμματα κ στη κοροϊδία της κυβέρνησης συνεχίζουμε οι μαχόμενοι υγειονομικοί μαζί με όλο το λαό τον αγώνα για ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί