Στη Βουλή ξανά από την Ελένη Βατσινά το θέμα των εργατών γης

Αναφορά από τη βουλευτή Ηρακλείου μετά και την πρόσφατη συνεδρίαση αγροτών στη Μεσαρά

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά το οξύ πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης και στην Κρήτη, θέμα στο οποίο – παρά τις εξαγγελίες – δεν έχει δοθεί λύση.

Με αναφορά που κατέθεσε η κ.Βατσινά προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετανάστευσης και Ασύλου, επισημαίνει την δυσμενή θέση στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί στην Κρήτη, όπως καταγράφηκε και σε συνεδρίαση που συγκάλεσε προ ημερών ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσαράς.

Όπως σημειώνεται, “με την κωλυσιεργία στην ανανέωση των αδειών τους και χωρίς επέκταση του αριθμού αδειών για την περίοδο 2023-2024, ουσιαστικά οι εργάτες γης έχουν μετατραπεί από νόμιμοι εργαζόμενοι σε παράνομους μετανάστες και από πυλώνα της αγροτικής συγκομιδής της Κρήτης σε ανθρώπους αδύναμους να εργαστούν νόμιμα και να προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους”.

Οι παραγωγοί κάνουν λόγο για “καταστροφή προ των πυλών” και η βουλευτής Ελένη Βατσινά ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του σπουδαίου αυτού ζητήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί