ΠΟΕΣΥ και Ενώσεις Συντακτών δίπλα στους Έλληνες δημοσιογράφους στο Ισραήλ και τη Γάζα

Τη στήριξή τους στους Έλληνες δημοσιογράφους στο Ισραήλ και τη Γάζα εκφράζουν μέσω ανακοίνωσής τους τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων Συντακτών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣτΘΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) χαιρετίζουν την προσπάθεια των Ελλήνων δημοσιογράφων, πολεμικών ανταποκριτών, που καλύπτουν υπό αντίξοες συνθήκες και με κίνδυνο της ζωής τους τα γεγονότα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Τούτες τις ώρες που η ανάγκη για ανεξάρτητη και πλουραλιστική ενημέρωση, μακριά από την προπαγάνδα της κάθε πλευράς που κυριαρχεί στις πολεμικές συρράξεις, είναι αναγκαία όσο ποτέ, οι Έλληνες απεσταλμένοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ενημερώσουν όσο το δυνατόν πιο αμερόληπτα την ελληνική κοινή γνώμη. Όλα αυτά υπό αντίξοες συνθήκες και με κίνδυνο της ζωής τους, όπως συνέβη με τον συνάδελφο Χρήστο Νικολαΐδη, ο οποίος μετά την άμεση παρέμβαση των ελληνικών αρχών απομακρύνθηκε από την εμπόλεμη ζώνη και ενώ βρισκόταν σε κίνδυνο. Και μόλις την περασμένη εβδομάδα ακόμη δυο συνάδελφοί μας των τηλεοπτικών σταθμών OPEN και MEGA κινδύνεψαν σοβαρά.

Η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις Συντακτών ευχαριστούν θερμά τις ελληνικές αρχές για τη βοήθειά τους στον απεγκλωβισμό του συναδέλφου. Ταυτόχρονα, δηλώνουν πως στέκονται στο πλευρό των Ελλήνων δημοσιογράφων, πολεμικών ανταποκριτών που καλύπτουν τα γεγονότα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη για την ενημέρωση που παρέχουν στην κοινή γνώμη της χώρας μας, μεταδίδοντας με αμεροληψία τα γεγονότα, το δράμα που βιώνουν οι λαοί της περιοχής και τις μεγάλες και τραγικές συνέπειες του πολέμου, τηρώντας ταυτόχρονα τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Ακόμη και ενδεχόμενα λάθη και περιπτώσεις παρέκκλισης δεν μπορούν να αμαυρώσουν την παρουσία των Ελλήνων δημοσιογράφων που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους εργάζονται νυχθημερόν για να ενημερώσουν τους Έλληνες πολίτες.

Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν την προσπάθεια ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών, προστατεύοντας τον εαυτό τους και υπενθυμίζουμε τη δήλωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων: «Κανένα ρεπορτάζ δεν αξίζει όσο η ζωή ενός δημοσιογράφου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί