Στο αυτόφωρο επειδή προστατεύουν τα… δέντρα! – Συνελήφθησαν 14 πολίτες στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

«Μας έσυραν σηκωτούς» – Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες που διαμαρτυρήθηκαν για τις κοπές δέντρων

Στον εισαγγελέα οδηγούνται 14 πολίτες οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη βία το πρωί της Δευτέρας από τις Αρχές επειδή εμπόδιζαν συνεργεία του Δήμου να προχωρήσουν σε κοπή δέντρων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί τράβηξαν σηκωτούς του πολίτες από την Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά προκαλώντας την δυσαρέσκεια και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα. Η ομάδα πολιτών διαμαρτυρόταν για τις παρεμβάσεις κοπής επικίνδυνων δέντρων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς εκτελούνται παρεμβάσεις, για να κοπούν 41 λεύκες, οι οποίες έχουν κριθεί επικίνδυνες. Τα δέντρα αυτά, όπως προβλέπεται από τον σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, πρόκειται να αντικατασταθούν άμεσα με διπλάσιο αριθμό δέντρων, υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης. Σε βάρος των 14 σχηματίστηκε δικογραφία και για αντίσταση και εξύβριση κατά της Αρχής.

Τι λέει ο Τρεμόπουλος

Με εντολή της διοίκησης Ζέρβα η αστυνομία συνέλαβε 14 πολίτες που διαμαρτύρονταν ενάντια στο κόψιμο των δέντρων στην αρχαία αγορά τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Μας έσυραν σηκωτούς και μας αντιμετώπισαν σαν κοινούς εγκληματίες. Μας πήραν δακτυλικά αποτυπωματα και μας πάνε στο αυτόφωρο! Κατηγορια; ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΒΙΑΣ!

Οι άνθρωποι που υπερασπίζονται την ποιότητα ζωής και το συμφέρον όλων, αυτοι που είναι αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας κατηγορουνται με απαράδεκτες δικαιολογίες που μόνο νοσηρα μυαλά σαν του ακροδεξιού αντιδημαρχου Πρασίνου Ε. Θεοτοκατου μπορούν να υποστηρίξουν.

Ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας δεν έχει δικαίωμα να κριτικαρει τη στάση της αστυνομίας. Αν διαφωνεί, ας απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον αυταρχικό  αντιδήμαρχο. Και να έρθει στο δικαστήριο να δηλώσει ότι δεν ασκησαμε κανενός είδους βία. Αλλιώς θα επιβεβαιωθεί ότι επικίνδυνα δεν είναι τα δέντρα αλλά η διοίκηση Ζέρβα”. 

Βίντεο: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί