Δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σε Ηράκλειο και Χανιά – Τεράστια σημαία στην Καινούρια Πόρτα (Φωτο)

Προσπάθησαν να πλησιάσουν τις κάμερες που καταγράφουν την παρέλαση στην  πλευρά της Πλατείας Ελευθερίας για να δώσουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στους  Παλαιστίνιους, ωστόσο όπως καταγγέλλουν η διέλευσή τους εμποδίστηκε βίαια από τις παρακείμενες αστυνομικές δυνάμεις και αντιμετωπίστηκαν ως “τραμπούκοι”

Παρεμβάσεις σε Ηράκλειο και Χανιά πραγματοποίησε η Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου έγινε Παρέμβαση της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό  Λαό, στην παρέλαση στο Ηράκλειο! 

Με πλακάτ προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε τις κάμερες που καταγράφουν την παρέλαση στην  πλευρά της Πλατείας Ελευθερίας για να δώσουμε το δικό μας μήνυμα αλληλεγγύης στους  Παλαιστίνιους. 

Η διέλευση μας εμποδίστηκε βίαια από τις παρακείμενες αστυνομικές δυνάμεις και  αντιμετωπιστήκαμε ως “τραμπούκοι” ενώ η ενέργειά μας δεν είχε κανένα τέτοιο χαρακτήρα ή  σκοπό.  

Αποχωρήσαμε από κείνο το σημείο και στην συνέχεια απλώσαμε στην Καινούργια Πόρτα την  γιγαντιαία σημαία της Παλαιστίνη και πετάξαμε στον κόσμο “τρικάκια” με τα μηνύματά μας,  καθώς εκεί τελείωναν οι παρελάσεις. 

Δεν θα περιμένουμε 400 χρόνια για να ελευθερωθεί η Παλαιστίνη.  

Να βάλουμε τέλος στη γενοκτονία του λαού της.  

Παράλληλα στα Χανιά με αφορμή την μιλιταριστική γιορτή της 25ης Μάρτη αποφασίσαμε να μην  αφήσουμε ολόκληρη την πόλη να παραδοθεί αποκλειστικά στα στρατιωτικά εμβατήρια και την  ντροπιαστική εθνική περηφάνια.  

Οι γειτονιές της πόλης μας παραμένουν πολυεθνικές, με εργάτες και εργάτριες που βιώνουν την βία του ελληνικού κράτους.  

Φτώχεια, ακρίβεια, πολεμικά σενάρια, ανελευθερία.  

Η συνεργασία του ελληνικού κράτους στην γενοκτονία των Παλαιστινίων δεν μας αφήνει  περιθώρια να σιωπήσουμε, ενάντια σε έναν κόσμο που καθημερινά γίνεται και πιο σκοτεινός. 

Το βράδυ της 24ης Μάρτη βάψαμε συνθήματα σε γειτονιές των Χανίων και στο κέντρο πέριξ της  παρέλασης, περνώντας το μήνυμα της αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων ενάντια στους  καταπιεστές τους.  

Το ίδιο βράδυ κρεμάστηκε και μια παλαιστινιακή σημαία που έγραφε “stop genocide” στον γερανό  που βρίσκεται στην πλατεία δημοτικής Αγοράς.  

Παραμένει κρεμασμένη ακόμα σε θέση εμφανή απ’ όλο το κέντρο της πόλης. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί