Έγκλημα στα Τέμπη: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

Eλεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ , Κώστας Σπηλιόπουλος, μετά την απολογία στον εφέτη ανακριτή για την υπόθεση της πολύνεκρης σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Σπηλιόπουλος διατέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020 οπότε και υπέβαλε την παραίτηση του. Επιπλέον, το 2014 διευθυντής τότε της ΕΡΓΟΣΕ είχε υπογράψει τη σύμβαση 717 για το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης, που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του το 2020 προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε καταγγείλει «δύσοσμες υποθέσεις, κομματικοποίηση και πλήρη αδρανοποίηση των λειτουργιών της εταιρείας» και μεθοδεύσεις απέναντι του για τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο, υπογραμμίζοντας ότι για όλα τα παραπάνω ήταν ενήμεροι τόσο το υπουργείο Μεταφορών και το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος είχε κληθεί, καθώς ο εφέτης ανακριτής έχει ασκήσει διώξεις σε βάρος των διευθυντικών στελεχών σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία, βαριές και ελαφριές σωματικές βλάβες δια παραλείψεως και κατά συρροή εξ αμελείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί