Η Ελένη Σαπουντζή νέα επιμελήτρια στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την νέα επιμελήτρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου, Ελένη Σαπουντζή παρουσίασε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης «Η Κρήτη ως ιδέα». 

Αναφερόμενος στην νέα επιμελήτρια ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ελένη Σαπουντζή θα συνεχίσει επάξια το έργο της αείμνηστης Χρύσας Βαθιανάκη προσθέτοντας πως μέσα από την αναδιοργάνωση και τον επανακαθορισμό των στόχων σε συνεργασία με την Επιτροπή Εποπτείας η  Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου θα παίξει έναν πρωτεύοντα ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου. 

Ο Μενέλαος Μποκέας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο Παναγιώτη Μαματζάκη και τα μέλη της Επιτροπής Εποπτείας της Δημοτικής Πινακοθήκης για τη συνεργασία και το έργο που έχει γίνει στη Δημοτική Πινακοθήκη. 

Η Ελένη Σαπουντζή έχει εγκύκλιες σπουδές στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στον τομέα Αρχαιολογίας & Ιστορίας της Τέχνης. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές β’ κύκλου στην Ιστορία της Τέχνης (Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης) και τίτλο μεταπτυχιακής διατριβής: «Η πρόσληψη του Γκρέκο στην Ελλάδα, 1974-2008».

Έχει εργασιακή εμπειρία σε μουσεία και πινακοθήκες στον τομέα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών & Επιστημών, Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης-Casa Bianca). 

Ως υπότροφος του ΙΚΥ συμμετείχε στις ερευνητικές δραστηριότητες του Κέντρου Ιστορίας της Τέχνης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών – Ι.Τ.Ε. με παράλληλη συμμετοχή στη διοργάνωση συνεδρίων και εκθέσεων για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο. 

Έχει υπάρξει διδάσκουσα μουσειολογίας στο 2ο Δημόσιο ΙΕΚ Ηρακλείου. 

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, η ενετική περίοδος στην Κρήτη, σύγχρονη τέχνη και επιμελητική δράση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί