Στέφανος Κασσελάκης: «Από αύριο χτίζουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος»

Στην ανάγκη ανανέωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να δυναμώσει τα ερείσματά του στον κοινωνικό ιστό της χώρας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα έχει ανάγκη από μία μεγάλη προοδευτική παράταξη που να μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα των Ελλήνων που βρίσκονται στο Ισραήλ: «Οι σκέψεις μου είναι στους Έλληνες που μεταφέρονται από το Ισραήλ στην πατρίδα τους και σε όσους θα μεταφερθούν τις επόμενες ώρες και την ασφάλειά τους. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών για να λαμβάνουμε ενημέρωση για το θέμα και τους ευχαριστούμε για την συνεργασίας τους» σημείωσε.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Σήμερα ήταν ένα πρώτο μήνυμα για την ανάγκη η χώρα μας να έχει μία νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη η οποία μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο». Ειδική αναφορά έκανε στη Θεσσαλία, όπου όπως ανέφερε, «ο παντοδύναμος περιφερειάρχης υπέστη μεγάλες απώλειες» ενώ συνεχάρη τον κ. Κουρέτα για τον αγώνα του και σημείωσε ότι «θα είμαστε στο πλευρό του την επόμενη εβδομάδα». Συνέχισε λέγοντας: «Στη Θεσσαλονίκη οι προοδευτικές υποψηφιότητες υπερίσχυσαν. Στην Αττική ο Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα έδωσε ένα μεγάλο αγώνα κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση και ήταν τιμή μου να τον στηρίξω. Ευχαριστώ τον Κώστα Ζαχαριάδη για τον εξαιρετικό αγώνα που έδωσε ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Είναι δύο εξαιρετικοί υποψήφιοι ο κ. Δούκας και ο κ. Ζαχαριάδης και όλοι οι προοδευτικοί Αθηναίοι πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα εναντίον του Κώστα Μπάκογιάννη, ο οποίος έχασε ποσοστά παρά τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης».

«Συνεπώς υπάρχουν ευκαιρίες από εδώ και πέρα για να χτίσουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη η οποία θα κυβερνήσει τον τόπο. Είναι επιτακτική ανάγκη αυτό. Αλλά για να γίνει αυτό πραγματικότητα πρέπει να κάνουμε αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι ”ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει ανανέωση χθες”. Η ανανέωση του χθες αρχίζει αύριο. Από αύριο χτίζουμε τη νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη και θα αναδείξουμε νέα πρόσωπα νέα στελέχη με τις αξίες τις δικές μας γιατί θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο. Το κόμμα μας είναι ανοικτό σε όλους τους πολίτες που θέλουν να προσφέρουν. Η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι ένα ζήτημα των τελευταίων δύο μηνών πρέπει να είναι ένα ζήτημα διαρκές. Και όντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε μεγάλη παρουσία στον κοινωνικό ιστό της χώρας», τόνισε ο Στ. Κασσελάκης και κλείνοντας υπογράμμισε: «Μία από τις ευθύνες που αναλαμβάνω προσωπικά είναι να χτιστεί τα επόμενα χρόνια αυτή η παρουσία στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Αρχίζουμε από αύριο την μεγάλη ανανέωση και την μεγάλη εμψύχωση του ανθρώπινου δυναμικού μας, η οποία πλέον είναι επιτακτική ανάγκη».

Τέλος αναφέρθηκε στα σχόλια του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου: «Για τα σχόλια του κ. Μπέου δεν έχω πολλά να πω, φανερώνουν πολλά από μόνα τους, απλά θα παροτρύνω τη Δικαιοσύνη, όπως πάντα παροτρύνω την Δικαιοσύνη, και σε αυτό το θέμα να κάνει την δουλειά της».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί